Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A magas vérnyomás és étrendi kezelése Mintaétrendek, receptek, főzési fortélyok, táblázatok

A magas vérnyomás és étrendi kezelése - Papp Rita, Farsang Csaba, Bordi Edit, Benesóczky Dezső - Régikönyvek
A magas vérnyomás és étrendi kezelése - Régikönyvek A magas vérnyomás és étrendi kezelése - Régikönyvek A magas vérnyomás és étrendi kezelése - Régikönyvek
(0 vélemény)
Sorozatcím:
Diétás szakácskönyvek
Borító tervezők:
Baranyai Zsuzsanna
Kiadó:
Golden Book Kiadó
Kiadás éve:
1998
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Paktum Nyomdaipari Társaság
ISBN:
9638232641
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
116 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 18.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
ORVOSI BEVEZETŐ (Prof Dr. Farsang Csaba) 7
A magas vérnyomás meghatározása 7
A magas vérnyomás okai 9
A magasvérnyomás-betegség, mint diagnózis 9
A magas vérnyomás mint tünet 11
A beteg kivizsgálása 11
A magas vérnyomás szövődményei 13
Érrendszeri károsodások 13
Szív 13
Agy 13
Vese 13
Szem 14
A magas vérnyomású beteg kezelése 14
Nem gyógyszeres kezelés 14
Gyógyszeres kezelés 15
A VÉRNYOMÁS MÉRÉSE (Dr. Benesóczky Dezső) 17
A vérnyomásmérők felépítése 18
A vérnyomásmérők típusai 19
A vérnyomás mérésének kiértékelése 23
Hogyan mérjük meg helyesen a vérnyomásunkat otthon? 26
Hogyan mérjünk 9 27
Hogyan ne mérjünk? — Mit ne tegyünk vérnyomás mérés előtt és alatt? 28
A MAGAS VÉRNYOMÁS ÉTRENDI KEZELÉSE (Papp Rita)
Testreszabott energiabevitel 30
Az energiaszegény étrendben naponta javasolt nyersanyagok és ételek, mennyiségek 31
Miben fózzünk? — Konyhatechnikai eszközök 35
Hogyan fózzünk? — Konyhatechnikai eljárások 36
A konyhasófogyasztás csökkentése 37


Megfelelő minőségű és mennyiségű zsiradékok . . . . . 38
Az alkoholfogyasztás csökkentése . . . . . 38
Kevesebb cukor . . . . 38
A kellő kálium-, magnézium-, kalciumbevitel biztosítása • . . . . 39
Megfelelő mennyiségű élelmirost-bevitel . . . . . 39
Több növényifehérje-fogyasztás . . . . . 40
A tengerihal-fogyasztás növelése . . . . 40
Rendszeres fizikai aktivitás . . . . 40
Néhány fontos szempont az étrend megvalósításához . . . . . 41
MINTAÉTRENDEK (Bordi Edit, Papp Rita) 42
RECEPTEK (Bordi Edit, Papp Rita) 58
Levesek . . . . 58
Saláták . . . 63
Mártások .. 68
Húsok . . 70
Köretek, főzelékek . . . 75
Egytálételek . .. 82
Szendvicskrémek . 87
Tészták, édességek . . 89
Kenyér, péksütemény . . . 93
TÁPANYAGTÁBLÁZATOK (Papp Rita, Bordi Edit) 96
Útmutató a tápanyagtáblázatok használatához 96
Tápanyagtáblázat . 96
Fontosabb élelmiszereink magnéziumtartalma . . 104
Fontosabb élelmiszereink élelmirost-tartalma 106
Alkoholtartalmú italok energiaértékei . 110
Mértékegység-tömeg táblázat 112
IRODALOM 115
RECEPTMUTATÓ 116


Papp Rita

Papp Rita  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 960 Ft
akár 40%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
700 Ft 560 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...