Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A Magyar Honvédség képességei és a katasztrófaelhárítás kihívásai 2000-2011

A Magyar Honvédség képességei és a katasztrófaelhárítás kihívásai - Tokovicz József, Kádár Pál, Süle Attila, Borsos József, Juhász László, Petneházi Ferenc, Molnár László - Régikönyvek
(0 vélemény)

"Ami bekövetkezhet, arra fel kell készülni, ami pedig még soha nem fordult elő, arra számítani kell!" E találó (Hende Csaba honvédelmi miniszter által megfogalmazott) gondolatot választották mottóul a Zrínyi Kiadónál megjelent kötet szakértő szerzői. A kiadó "Katonák békében és missziókban" című új sorozatának indító darabja igencsak aktuális témát dolgoz fel, ugyanis a XXI. század első évtizedeiben Magyarországot sem kímélték a különböző katasztrófahelyzetek. A közvéleményben vélhetően a hazánkat is sújtó árvizek és a 2010-ben bekövetkezett vörösiszapömlés megrázó képei élnek a legélénkebben. A kötet kiadásának gondolatát éppen az elmúlt évtized történései motiválták: a szerzők úgy gondolták, célszerű áttekinteni az elmúlt bő évtizedet a Magyarországot érintő katasztrófák, az arra való reagálás és a katonai szerepvállalás szempontjából. A cél, hogy tanuljunk az elkövetett hibákból és hasznosítani tudjuk a felgyülemlett tapasztalatokat.A tanulmánykötet a kérdéskör teljes körű, alapos feldolgozására vállalkozik. A katasztrófatípusok és az ellenük való védekezés bemutatását követően ismerteti a katasztrófavédelem jogi hátterét, a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszer felépítését, működését, a védelmi igazgatásnak a katasztrófavédelem nemzeti rendszerében elfoglalt helyét, szerepét. A könyv lapjain ? számtalan konkrét eset bemutatása révén ? részletes ismereteket szerezhetünk a Magyar Honvédségnek az árvízvédekezésben és a civilizációs katasztrófák felszámolásában végzett tevékenységéről és jövőbeni feladatairól.A tényekkel, adatokkal és gazdag fotóanyaggal illusztrált munkát az érintett szakemberek mellett a civil olvasók is haszonnal forgathatják, hiszen a hatékony polgári,katonai együttműködés a jövő záloga ezen a területen is.

Kiadó:
HM Zrínyi Nonprofit Kft.
Kiadás éve:
2016
Kiadás helye:
Budapest
ISBN:
9789633275344
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
319 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Kategória:

Tokovicz József

Tokovicz József  további könyvei

Iparművészeti törekvések a reformkori Magyarországon - Molnár László - Régikönyvek
20%
1 800 Ft 1 440 Ft (20%)
Antikvár könyv
Fehér füzet (dedikált) - Juhász László - Régikönyvek
40%
1 600 Ft 960 Ft (40%)
Antikvár könyv
Alexander Bodon - Juhász László - Régikönyvek
10%
800 Ft 720 Ft (10%)
Antikvár könyv
Fizika - Molnár László - Régikönyvek
10%
Kiadás éve: 2012
1 300 Ft 1 170 Ft (10%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...