Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A magyar irodalom halhatatlanjai

A magyar irodalom halhatatlanjai - Vajthó László - Régikönyvek
A magyar irodalom halhatatlanjai - Régikönyvek A magyar irodalom halhatatlanjai - Régikönyvek A magyar irodalom halhatatlanjai - Régikönyvek
(0 vélemény)

Irodalomtörténeti áttekintést kínálunk az érdeklődőknek, mely a kezdetektől a XIX. század elejéig terjedő időszakot foglalja magába. Vajthó László kiváló elemzőkészséggel ismertet meg az egyes korokkal s a korok szülötteivel, eddigi ismereteinket számos újjal gyarapítva. Újdonság, hogy segítségével elmélyedhetünk a különböző verselési módokban: a klasszikus időmértékes, a nyugat-európai és a magyaros verselésben. A könyv végén olyan alkotások elolvasását ajánlja, melyek ismertetésére a könyv korlátozott terjedelme miatt nem volt lehetősége, de értéket képviselnek. Írói szándékáról így vall: „Minden szép és jó munka irodalmi munka. Nemcsak versek, novellák, regények, a tudományos könyvek is. Minden írott alkotás; azok is, melyek ezekkel az alkotásokkal foglalkoznak, adatot gyűjtenek hozzá, s hazai és világirodalmi művekkel, népekkel, korokkal való összefüggésüket kutatják.”

Kiadó:
Black & White Kiadó
Nyomda:
Print-Kódex Nyomda
ISBN:
9639452092
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
254 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Vajthó László

1887 - 1977
Vajthó László (Nagymajtény, 1887. június 21. – Kecskemét, 1977. december 23.) irodalomtörténész, műfordító, szerkesztő, pedagógus, az irodalomtudományok kandidátusa (1952).

Vajthó László  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
akár 30%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...