Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A magyarság ügye a külföldön. (Dedikált.)

A magyarság ügye a külföldön. (Dedikált.) - Révai Mór János - Régikönyvek
A magyarság ügye a külföldön. (Dedikált.) - Régikönyvek A magyarság ügye a külföldön. (Dedikált.) - Régikönyvek A magyarság ügye a külföldön. (Dedikált.) - Régikönyvek A magyarság ügye a külföldön. (Dedikált.) - Régikönyvek A magyarság ügye a külföldön. (Dedikált.) - Régikönyvek A magyarság ügye a külföldön. (Dedikált.) - Régikönyvek A magyarság ügye a külföldön. (Dedikált.) - Régikönyvek A magyarság ügye a külföldön. (Dedikált.) - Régikönyvek A magyarság ügye a külföldön. (Dedikált.) - Régikönyvek A magyarság ügye a külföldön. (Dedikált.) - Régikönyvek A magyarság ügye a külföldön. (Dedikált.) - Régikönyvek A magyarság ügye a külföldön. (Dedikált.) - Régikönyvek A magyarság ügye a külföldön. (Dedikált.) - Régikönyvek
(0 vélemény)

Révai Mór [János] A magyarság ügye a külföldön. Budapest, 1917. Révai Testvérek Irodalmi Intézet R.-T. [ny.] 224 p. Egyetlen kiadás. Dedikált: „Bächer József tanár úrnak igaz tisztelettel a szerző.” A jelentős német kapcsolatokkal bíró Révai Mór János (1860–1926) könyvkiadó, kormánypárti országgyűlési képviselő az utolsó előtti háborús évben írt külpolitikai tanulmányában a magyarságról alkotott németországi véleményeket összegzi, azzal a felismeréssel, hogy komoly lexikonok és a németországi sajtó teljesen hamis és ellenséges képet alkot Magyarországról, és annak érdekében, hogy az átlagos birodalmi német polgár jelentős és önálló kultúrtényezőként ismerje meg a magyarságot, a kormány által is támogatott, Németországban terjesztendő, német nyelvű kiadványsorozatot tervez. Révai Mór továbbá megvizsgálja az egyesült államokbeli magyarellenes nemzetiségi propaganda ellen megteendő lépéseket is. A szerző a művet politikai iratokat is író feleségének ajánlotta: „Ajánlom e könyvemet kedves feleségemnek, ki elsőül figyelmeztetett a benne leírt dolgokra.” A címoldal előtti levél és a belív két levele a gerincnél ragasztással erősített. Aranyozott gerincű kiadói egészvászon kötésben, mintás festésű lapszélekkel. Jó példány.

Kiadó:
Révai Testvérek Irodalmi Intézet Részvénytársaság
Kiadás éve:
1917
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
1.
Nyomda:
Révai Testvérek Irodalmi Intézet Rt. nyomdája
Kötés típusa:
aranyozott kiadói egészvászon
Terjedelem:
224
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 20.50cm
Kategória:

Révai Mór János

Révai Mór János  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1957
Antikvár könyv
1 200 Ft 960 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 880 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 200 Ft 1 600 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 960 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...