Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A majmok bolygója

A majmok bolygója - Boulle, Pierre - Régikönyvek
(3 vélemény)

A tudományos-fantasztikus irodalom mindig kérdéssel kezdi. Mi lenne, ha megtámadnának bennünket a Mars-lakók? Mi lenne, ha űrhajóinkkal más galaktikákba utazhatnánk? Mi lenne, ha értelmes robotokat készítenénk? Csupa feltevés és kérdés Pierre Boullenak, a nálunk is jól ismert francia írónak, A Híd a Kwai folyón világhírű alkotójának regénye, A majmok bolygója is… Mi lenne, ha az értelmére, eredményeire és nagyságára büszke emberiség elvesztené képességét a további fejlődésre? Ha a majmok vennék át helyüket? Ha az ember visszasüllyedne történelem előtti helyzetébe? Boulle szatirikus, helyenként kesernyés, Swiftre emlékeztető választ ad önmaga kérdéseire, leleplezve az előítéleteket, megcsillantva az emberi értékeket, az igazi tudás vágyát. Izgalom és kaland, gúnyos fintor és megértő mosoly – ebből tevődik össze Boulle kitűnő regénye.

Sorozatcím:
Kozmosz fantasztikus könyvek
Fordítók:
Kováts Miklós
Borító tervezők:
Korga György
Kiadó:
Kozmosz Könyvek
Kiadás éve:
1981
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Második kiadás
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9632114736
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
150 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:

Boulle, Pierre

1912 - 1994
Pierre Boulle (Avignon, 1912. február 20. – Párizs, 1994. január 30.) francia író, a Híd a Kwai folyón (1952) és a A majmok bolygója (1963) szerzője.

Boulle, Pierre  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 600 Ft 1 120 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1971Móra Ferenc Könyvkiadó) 2021. 02. 07. 14:40

    Az USA útnak indit négy asztronautát,hogy részt vegyenek egy kisérletben az Alfa Centernali Csillagrendszerben.A kiszámitott idő 9év utazást vesz igénybe.A kapitány Ullyses Mérau francia újságiró a Bellgeusse Csillagrendszerben időviharba kerül,az úrhajó rejtályes módon eltünik,majd egy ismeretlem bólygón lezuhan egy tóba és elsüllyed.Becsapódás után 2000 év telt el!A tóban úszkálva foglyul ejti őket egy gorilla osztag.Ullisse szembesül a kegyetlen igazsággal,ami az emberiségre nézve minden borzalomnál rosszabb.Ezen az ismeretlen bolygón felfordult a világ.Az emberek ketrecekben élnek,kisérleti alanyok,mig a majmok szabadon uralkodnak,nem akárkik,embertermetüek és ruhát viselnek.Rémálom vagy valóság?A majomtársadalom 3 részre osztható:a gorillák a katonák,a csimpázok a munkások,az orángutánok a politikusok,tudósok.Tanácskoznak a foglyok sorsáról:ki fog meghallni?kin hajtanak végre kasztrálást,libotómiát.Két tudós majom szembeszáll a majmok bigott törvényével és megmenekiti az élőket !

  • 2020. 11. 10. 14:43

    Boulle másik méltán világhírű regénye, amelyből számos filmadaptáció és -franchise készült. Elgondolkodtató, izgalmas és kalandos történet.

  • 2019. 06. 26. 12:27

    " Ember embert ől,majom soha nem ől majmot"