Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A műveltség útja V. kötet

A műveltség útja V. kötet - Harsányi Zsolt, Hegedűs Lóránt, Kézdi-Kovács László, Lambrecht Kálmán, Rapaics Rajmund, Süle Antal - Régikönyvek
A műveltség útja V. kötet - Régikönyvek A műveltség útja V. kötet - Régikönyvek A műveltség útja V. kötet - Régikönyvek
(0 vélemény)

Harsányi Zsolt, Hegedűs Lóránt, Kézdi-Kovács László, Lambrecht Kálmán, Rapaics Rajmund, Süle Antal. A műveltség útja V. kötet. Budapest, [1929]. Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat Rt. (Ny.). 319 p. A szöveg között 250 fekete-fehér képpel. Aranyozott kiadói egészvászon. / Kedves olvasó, aki kényelmesen hátradőlve nekifogtál most, hogy egy lépéssel tovább menj a tudás útján, vess egy utolsó pillantást ezekre a sorokra és - hunyd be néhány pillanatra a szemed! Ugy, köszönöm. Ugye, eltűnt a könyv, amit a kezedben tartottál? Az imént még gyönyörködtél a betűk katonás soraiban, aztán egyszerre volt-nincs és csak akkor jelent meg újra a könyv, mikor ismét kinyitottad a szemed. Ugyan, ugyan - fogod válaszolni - igaz, hogy nem láttam a könyvet míg a szemem csukva volt, de azért nem tűnt el, hiszen a kezemben tartottam és állandóan tapinthattam, hogy itt van. Szép, szép, de tegyük fel, hogy amikor behunytad a szemed, ugyanakkor le is tetted volna a könyvet? Akkor sem tűnt el - mondod most már kissé mérgesen. - Ha se nem láthattam, se nem tapinthattam, akkor is feléje hajolva érezhettem az enyv, nyomdafesték és papíros jellegzetes szagát vagy behívhattam volna a Pistát, aki igazolta volna, hogy ott fekszik előttem a könyv és eszeágában sincs eltűnnie.

Kiadó:
Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat Rt.
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat Rt.
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
319 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 22.00cm
Súly:
0.60kg
Kategória:
Ember
Érzékszervek
Élet
Izom, munka, fáradtság .
Csillagvilág
Mi hasznunk van a csillagokból
7'echnika
A „fehér szén"
A levegő országútján
Kereskedelem
A futártól a csőpostáig
Néprajz
A pénz
A rabszolgaság
Növényvilág
A citrom és a narancs
.kenyéradó virágok . .
Egészség
A kuruzslás
Művelődéstörténet
Amig az alfabétig jutottunk
Irodalom
Az amerikai irodalom
Művészet
Kelet színházai , • ..
Zene
Beethoven
Utazás
A világ legmagasabb hegyén
Sport
Téli sportok

Harsányi Zsolt

1887 - 1943
Harsányi Zsolt (Korompa, 1887. január 27. – Budapest, 1943. november 29.) író, újságíró, műfordító, színigazgató. A két világháború közötti korszakban a szórakoztató irodalom népszerű szerzője volt.

Harsányi Zsolt  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 800 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 700 Ft
50%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...