Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A műveltség útja X. kötet

A műveltség útja X. kötet - Harsányi Zsolt, Hegedüs Lóránt, Kézdi-Kovács László, Lambrecht Kálmán, Rapaics Raymund, Süle Antal, Leidenfrost Gyula - Régikönyvek
A műveltség útja X. kötet - Régikönyvek A műveltség útja X. kötet - Régikönyvek A műveltség útja X. kötet - Régikönyvek
(0 vélemény)

Harsányi Zsolt, Hegedüs Lóránt, Kézdi-Kovács László, Lambrecht Kálmán, Rapaics Raymund, Süle Antal, Leidenfrost Gyula. A műveltség útja X. kötet. Budapest, [1929]. Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat Rt. (Ny.). 320 p. A szöveg között 250 fekete-fehér képpel. Aranyozott kiadói egészvászon. / Részlet a kötetből: Az illatszerek Nem véletlen dolga, hogy az ősi illatszerek története asszonyok nevét őrzi az utókor számára. Az illatszerek hatása ugyanis abban nyilatkozik, hogy sejtelmes hangulatot kelt vagy azt fokozza, ami részben a vallási életben fontos,, másrészt azonban fontos a szerelmi életben is, mert élénkíti a szerelem képzeti elemeit, minélfogva az illat szerek ősidők óta elmaradhatatlan tartozékai az asszonyoknak. A biblia nem egy helyen irja le az asszony mesterkedéseit s a csábítás eszközei között minden esetben ott szerepelnek az illatszerek Is. Azonban ebben a tekintetben nem a biblia őrzi a legrégibb történeti adatokat, már az óegyiptomi és szumir asszonyok is a drága kenőcsökhöz folyamodtak, mikor a férfit meg akarták hódítani. És már többezer évvel ezelőtt olyan magasfokú volt az illatszerek használata, hogy a test különböző részeit különféle kenőcsökkel illatosították.

Kiadó:
Tolnai Nyomda Műintézet és Kiadóvállalat R.-T
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
320
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.50cm, Magasság: 22.00cm
Kategória:
Az illatszerek
A rakétaautótól az űrhajóig
Ábrándkergetők
Állatszelídítés
Az elme sportja
Gáz és baktérium a jövő háborújában
Vándorúton Spanyolországban
Látogatás az óriások között
A vasrozsda
A mai ujság őse e
A lakás
A vasút története
Költők mint jósok
A bolondságok ünnepe
A bécsi Szent István-dóm
Az atóm hangja
A tenger virágai
Pénzhamisítás
Az egészséges és a beteg tüdő
Gépistenek, gépemberek
Vízisport
Az Óceán kék szalagja

Harsányi Zsolt

1887 - 1943
Harsányi Zsolt (Korompa, 1887. január 27. – Budapest, 1943. november 29.) író, újságíró, műfordító, színigazgató. A két világháború közötti korszakban a szórakoztató irodalom népszerű szerzője volt.

Harsányi Zsolt  további könyvei

akár 30%
Hűségpont:
 
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
4 000 Ft 2 000 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...