Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A nagy árnyék

A nagy árnyék - Doyle, Sir Arthur Conan - Régikönyvek
A nagy árnyék - Régikönyvek A nagy árnyék - Régikönyvek A nagy árnyék - Régikönyvek
(0 vélemény)

Kevés ​író örvend olyan nagy népszerűségnek minden olvasógeneráció körében, mint a modern detektívregény atyja, Sir Arthur Conan Doyle. Halhatatlan hősét, Sherlock Holmest, a kérlelhetetlen logikájú magánnyomozót egy évszázada tisztelik és szeretik szerte a világon. A Sherlock Holmes-történetek sok száz kiadást értek meg, a belőlük készült színdarabokat, filmeket, televíziós feldolgozásokat számba venni is szinte lehetetlen. Conan Doyle azonban nemcsak krimiket írt: drámákat, értekezéseket, történelmi regényeket is. Utóbbiak közül kiemelkedik A nagy árnyék, amely éppoly fordulatos és izgalmas, mint a legkiválóbb Sherolck Holmes-novella. A nagy árnyék, mely egykor egész Európára rávetült, a rettegve tisztelt világhódító, Bonaparte Napóleon árnyéka. A „korzikai” sok millió ember életét változtatta meg a múlt század elején – e regény szereplőinek életét is. Jack Calder és Jim Horscroft, a két gyermekkori barát egy kis faluban élnek Skócia és Anglia határán, s mindketten fülig szerelmesek a szép Ediebe: őszintén remélik, hogy elnyerik a leány kezét. Ám a faluban feltűnik egy titokzatos idegen, akinek sem a kora, sem a foglalkozása, sem a neve nem állapítható meg, csak annyit lehet tudni róla, hogy rengeteg pénze van, művelt, világlátott katonaember, aki a svéd királlyal levelez. Egyszer csak híre jön: a száműzött Napóleon ismét Párizsban van. Hőseink pedig rövidesen egy kis belga faluban találják magukat. A neve: Waterloo…

Kiadó:
Skíz Könyv-és Lapkiadó kft.,Bp.
Kiadás éve:
1990
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Zrínyi Nyomda
ISBN:
9630284626
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
173 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:
Első fejezet
A jeltüzek éjszakája 5

Második fejezet
Edie unokahúgom Eyemouthból 20

Harmadik fejezet
Az árnyék a tengeren 31

Negyedik fejezet
Jim választása 44

Ötödik fejezet
A különös hajótörött 58

Hatodik fejezet
A vándorló sas 71

Hetedik fejezet
A corriemuiri Peel-torony 80


Nyolcadik fejezet
A cutter megérkezése 97

Kilencedik fejezet
A west-inchi események 102

Tizedik fejezet
Az árnyék újra megjelenik 108

Tizenegyedik fejezet
A nemzetek gyülekezése 118

Tizenkettedik fejezet
Az árnyék a szárazon 131

Tizenharmadik fejezet
A zivatar vége 149

Tizennegyedik fejezet
A halálos visszatorlás 159

Tizenötödik fejezet
A történet vége 165

Doyle, Sir Arthur Conan

1859 - 1930
Sir Arthur Ignatius Conan Doyle (Edinburgh, 1859. május 22. – Crowborough, 1930. július 7.) skót író, aki leginkább Sherlock Holmesról szóló detektívregényei (amelyek jelentős újításnak számítottak a krimi történelmében), valamint Challenger professzor kalandjai miatt ismert. Termékeny író volt, akinek egyéb művei közt találhatunk sci-fi történeteket, úgymint a számtalan filmfeldolgozást megért Az elveszett világ, történelmi regényeket, drámákat, regényes történeteket, lírát és prózát.

Doyle, Sir Arthur Conan  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 640 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 960 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 800 Ft
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 800 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...