Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

A nagy kínai szakácsiskola A 4000 éves kínai konyha

A nagy kínai szakácsiskola - Régikönyvek
A nagy kínai szakácsiskola - Régikönyvek A nagy kínai szakácsiskola - Régikönyvek A nagy kínai szakácsiskola - Régikönyvek
(1 vélemény)
Kiadó:
Novorg Kft.
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
492
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 16.00cm, Magasság: 23.00cm
Kategória:
ELŐSZÓ 3

A kínai konyha története 5

Áruismeret 17
A kínai konyha élelmiszerei, fűszerező és ízesító anyagai felhasz-
nálásuk 17
Mit, mivel lehet helyettesíteni, pótolni? 64

Ételkészítési technológia és technika 65
1. Élelmiszerek főzésre, párolásra és sütésre való előkészítése 66
2. A fűszerezés, ízesítés kínai módszerei 67
A kínai konyhán használt fűszerek és ízesítő anyagok
csoportosítása 68
3. A kínai konyha legismertebb főzési, párolási és sütési eljárásai 69
Főzési, párolási, sütési módszerekhez kapcsolódó kínai sajátossá
gok• 74
4. Az ételkészítési technológia sajátos kínai vonásai és ételei 75
Ételcsoportok technológiai sajátosságaiból. 76
Rizsfőzés technológiájának néhány módszere: 77
Néhány rizskészítmény: 77
Néhány, speciális technológiával készülő kínai étel: 78
Technológiai fogások híres szakácsmesterek gyakorlatából 79
Az ételkészítés konyhai eszközei 83

Ételcsoportok és ételek 87
1. A kínai asztal körül. 91
2. Ételcsoportok kínai jellegzetességei 92
Mártások, marinádok 94
Levesek 94
Rizsételek 95
Metélttészta ételek 95
Zöldség- és vegetárius ételek 96
Sertéshúsételek 97
Marhahúsételek 98
Bárány- és birkahúsételek 99
Csirkehúsételek 99
Egyéb szárnyashúsételek 101


Halételek 101
Tenger gyümölcseiből készült ételek 102
Tojásételek 102
Édességek, snack ételek 103
3. Ételelnevezések eredete, szakmai elnevezésének története 103
4. Ugyanolyan nevű 10-10 kínai és magyar étel hozzávalóinak és
készítésének bemutatása 109

Kínai-magyar nyelvű gasztronómiai útmutató 471
1. Alap-, járulékos-, fűszerező- és ízesítő anyagok 475
2. Technológiai és technikai kifejezések 478
3. Kínai ételnevek magyarul 481

Felhasznált szakmai irodalom 480


Szabó Ernő

Szabó Ernő  további könyvei

30%
1 500 Ft 1 050 Ft (30%)
Antikvár könyv
30%
640 Ft 448 Ft (30%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • 2016.12.26. 14:05

    Jó enciklopédikus összefoglalás a kínai konyha szinte teljes vertikumáról.