Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

A nagyenyedi két fűzfa Válogatott elbeszélések

A nagyenyedi két fűzfa - Régikönyvek
(1 vélemény)
Sorozatcím:
Ifjúsági kiskönyvtár
Kiadó:
Ifjúsági Könyvkiadó
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Vörös Csillag Nyomda
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
359 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 14.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:

Jókai Mór

1825 - 1904
Ásvai Jókai Móric (Komárom, 1825. február 18. – Budapest, Erzsébetváros, 1904. május 5.) regényíró, a „nagy magyar mesemondó”, országgyűlési képviselő, főrendiházi tag, a Magyar Tudományos Akadémia igazgató-tanácsának tagja, a Szent István-rend lovagja, a Kisfaludy Társaság tagja, a Petőfi Társaság elnöke, a Dugonics Társaság tiszteletbeli tagja.

Jókai Mór  további könyvei

Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • (1978Móra Ferenc Könyvkiadó) 2017.03.13. 11:16

    A nagy magyar mesemondó szép történelmi tárgyú elbeszéléseit tartalmazza ez a kötet. Ez a 12 történet felöleli úgyszólván az egész magyar történelmet. Szerepel köztük Árpád vezér és a honfoglalás, Rozgonyi Cecília, a Zsigmond királyunk idejében vitézkedő hős asszony története. Mátyás király fája és további kilenc történet a török világból, a kuruc időkből és a szabadságharc hősi napjaiból. Jókai mesteri tolla alatt a nagyenyedi vitéz kollégistáktól Trajtzigfritzig és Bórembukk labanc rablóvezérek mulatságos figuráján át a rettenthetetlen bátorságú Simonyi Józsefig, "a legvitézebb huszárig" és Guyon tábornokig a feledhetetlen alakok egész sora elevenedik meg. És a Székely asszony nemes pátoszától a Komárom anekdotázó könnyedségéig az elbeszélő modor változatossága ejt rabul.