Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A nemzetgazdaságtan rendszere I.

A nemzetgazdaságtan rendszere I. - Kautz Gyula - Régikönyvek
A nemzetgazdaságtan rendszere I. - Régikönyvek A nemzetgazdaságtan rendszere I. - Régikönyvek A nemzetgazdaságtan rendszere I. - Régikönyvek A nemzetgazdaságtan rendszere I. - Régikönyvek A nemzetgazdaságtan rendszere I. - Régikönyvek
(0 vélemény)

A nemzetgazdaságtan rendszere. Első kötet: Általános rész. Írta: Kautz Gyula. Budapest, 1890. Franklin-Társulat (ny.) XII + 323 + [1] p. Ötödik, ujolag átnézett és javitott kiadás. A Magyar Tudományos Akademia által Marcibányi-dijjal jutalmazott dolgozat. Kautz Gyula (1829-1909) a kiegyezéskor és századvég gazdasági, gazdaságpolitikai közéletének jelentős alakja, az első magyar nemzetközi hírű professzionális közgazdász. Az elméleti tudomány kiváló úttörő művelője hazánkban, kora nemzetközi tudományos közössége által elismert és tisztelt szakember. Az oktatás, a kutatás és a gazdasági praxis számos területén fontos szerepet betöltő személyiség, a magyar nemzeti liberalizmus kiemelkedő képviselője. Pályájának 1883-tól 1900-ig tartó közel két évtizede különösen érdekes a bankszakma számára: ekkor az Osztrák-Magyar Bank csúcsvezetésének tagjaként, először mint magyar alkormányzó, majd 1892-től 1900-ig a bank kormányzójaként dolgozott. (A nemzetgazdaság- és pénzügytan rendszere. Első kötet: A nemzetgazdaságtan általános része.) Félvászon kötésben.

Kiadó:
Franklin-Társulat
Kiadás éve:
1890
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
5.
Nyomda:
Franklin-Társulat nyomdája
Kötés típusa:
félvászon
Terjedelem:
323
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.50cm, Magasság: 22.50cm
Kategória:

Kautz Gyula

1829 - 1909
Kautz Gyula (Győr, 1829. november 5. – Budapest, 1909. március 27.) magyar közgazdász, jogi doktor, valóságos belső titkos tanácsos. Kautz Gusztáv bátyja.

Kautz Gyula  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 500 Ft 2 450 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 000 Ft 1 400 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...