Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A nő máshol van

A nő máshol van - Sári László - Régikönyvek
A nő máshol van - Régikönyvek A nő máshol van - Régikönyvek
(0 vélemény)

Kezdetben a földi világ minden művét a férfi alkotta meg. A hitet, a filozófiát, a történelmet. ő hozott létre műalkotásokat, ő gondolta ki a tudományt. Sokan állítják, hogy minderre semmi szükség. A férfi elkeseredésében, tehetetlen kínjában művelte ezt, mert nem találta a nőt. Lám, a nő hiánya hozta létre az egész emberi civilizációt. A vágy és a keresés fájdalmas játéka ölt testet benne. Minden miatta van. A nő miatt. "Igen! Siklani a lét fölött! Ez az! Ez volna az! Minden nagy zajban a távolba és a csöndbe menekítjük boldogságunkat. Ha egy férfi saját zaja, saját tetteinek és terveinek hullámtörése kellős közepén találja magát, ő is varázslatos és csöndes lényeket lát elsuhanni maga mellett, és sóvárog az ő boldogságuk és tartózkodó lényük után - ők az asszonyok." A sajátos asszonyi létezésmód vizsgálata és ábrázolása mindig is lázas izgalomban tartotta a gondolkodó férfielmét. Mi jellemzi a női létezést? Miben különbözik a férfi létmódjától? Hol vannak a létezésük terei, határai? Tényleg máshol vannak a női terek és határok? Vajon hol? Valóban a lét fölött?

Kiadó:
Kelet Kiadó
Kiadás éve:
2013
Nyomda:
Gyomai Kner Nyomda
ISBN:
9786155041105
Kötés típusa:
kemény papír
Terjedelem:
268 oldal
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:
(a nó máshol van) / 7
(a nő elhajózik) / 9
(a nő átváltozik) / 13
(a nő és a víz) / 33
(a nő és a jó) / 37
(a nő és a rossz) / 55
(a nő és a végtelen) / 85
(a nő és a szép) / 99
(a nő és a halál) / 129
(a nő és a függöny) / 177
(a nő és a város) / 187
(a nő és az emberek) / 219
(a nő és az igazság) / 253


Sári László

1950 -
Sári László (1950. október 28. –) József Attila-díjas magyar tibetológus, író, műfordító, könyvkiadó, rádiós szerkesztő. Tibetológusként kutatási témája a tibeti irodalom, költészet. Rádiós szerkesztőként a nevéhez fűződik a Magyar Rádió A Kelet kapujában és a Keleti Társalgó című műsorok. Íróként a Su-la-ce néven kiadott Lin-csi történetivel vált ismertté és népszerűvé.

Sári László  további könyvei

A mikrofonnál Kroó György (1981-1997) - Sári László - Régikönyvek
50%
3 700 Ft 1 850 Ft (50%)
Antikvár könyv
1 000 Ft
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...