Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A nógrádi szénbányászat felszabadulás utáni műszaki története 1945-1980 I-II (dedikált) 1945-1980

A nógrádi szénbányászat felszabadulás utáni műszaki története 1945-1980 I-II (dedikált) - Lassan József - Régikönyvek
A nógrádi szénbányászat felszabadulás utáni műszaki története 1945-1980 I-II (dedikált) - Régikönyvek A nógrádi szénbányászat felszabadulás utáni műszaki története 1945-1980 I-II (dedikált) - Régikönyvek A nógrádi szénbányászat felszabadulás utáni műszaki története 1945-1980 I-II (dedikált) - Régikönyvek
(0 vélemény)

A nógrádi szénbányászat története immár több mint száz évet ölel át. A hajdan „kenyeretlen" Tarjánból a szénbányászkodás fellendülése hozta létre az ipari várost. Ez a folyamat Vezetett el oda, hogy Salgótarján Nógrád megye székhelye lett és a salgótarjáni iparmedence az ország egyik ipari központjává vált. Az ellentmondásokkal, nemegyszer megtorpanásokkal végbement gazdasági fejlődés a társadalomban igen érzékletesen nyomon követhető. A legutóbbi évtizedekben készült főbb kitűnő mű dolgozta fel a nehézsorsú bányászok harcait, a salgótarjáni iparmedence munkásmozgalmát, Nógrád megye történetét. Viszont a nógrádi szénbányászat műszaki-gazdasági története összefoglaló leírása mind ez ideig nem készült el. Különösen érződik annak hiánya, hogy a felszabadulás utáni műszaki-gazdasági események, eredmények egységes feldolgozása nem történt meg. A Nógrádi Szénbányák támogatásával a szerző ennek pótlására vállalkozott. A szénmedence műszáki-gazdasági történetének megírása és megjelentetése jelentős esemény, mivel jól szolgálja múltunk megismerését és megbecsülését, másrészt azért, mert a mai bányásznemzedék feladatai végrehajtásában tudatosabban felhasználhatja elődeink eredményeit, tapasztalatait. Bízom benne, hogy a kiadványunk mindkét cél eléréséhez hozzásegíti az olvasót.

Kiadó:
Nógrádi Szénbányák Igazgatósága
Kiadás éve:
1984
Kiadás helye:
Salgótarján
Nyomda:
Nógrád Megyei Nyomdaipari Vállalat
ISBN:
9630150719
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
275+288
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Kategória:

Lassan József

Lassan József  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...