Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A Noszty fiú esete Tóth Marival

A Noszty fiú esete Tóth Marival - Mikszáth Kálmán - Régikönyvek
A Noszty fiú esete Tóth Marival - Régikönyvek A Noszty fiú esete Tóth Marival - Régikönyvek
(1 vélemény)
Sorozatcím:
Aranykönyvtár
Kiadó:
Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1960
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
512 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.50kg
Kategória:

Mikszáth Kálmán

1847 - 1910
Kiscsoltói Mikszáth Kálmán (Szklabonya, 1847. január 16. – Budapest, Józsefváros, 1910. május 28.) magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a Kisfaludy Társaság és Petőfi Társaság rendes tagja, a Budapesti Egyetem tiszteletbeli bölcsészdoktora.

Mikszáth Kálmán  további könyvei

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1996Babits Kiadó) 2023. 05. 04. 20:35

    Hogyan is tudják a szép és milliomos Tóth lányt megszerezni a dzsentri Noszty fiúnak, aki épp pénzszűkében van? Remek terv van foganatban a Tánti részéről: Ez a házasság annyi, mintha már meglenne, mert ha nem felelnek is meg egyéni tulajdonságaid annak a mintának, amit képzeletében kifest, az nem fogja nagyon zavarni. Az elképzelt tulajdonságok csak ködös képek, melyeket ki lehet cserélni, a ráma ellenben az ő saját hiúsága, melyet te kielégítettél, a rámát tehát megtartja, el nem dobja, de a képeket lassankint kicserélgeti, a képzelt tulajdonságaidat a valódi tulajdonságaiddal, s ez olyan csodálatosan megy végbe, hogy észre sem veszi, csak mikor egy órában meghökkenve látja, hogy már te vagy az ideál, és nem az elképzelt hős. Akkor leszesz te derék gyerek, Fintyi-Fantyi, mert még a hibáid is megszépülnek, mind-mind erények lesznek. Vajon sikerül-e a terv?