Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A növényország tankönyve.

A növényország tankönyve. - W. Thomé O. - Régikönyvek
A növényország tankönyve. - Régikönyvek A növényország tankönyve. - Régikönyvek A növényország tankönyve. - Régikönyvek A növényország tankönyve. - Régikönyvek A növényország tankönyve. - Régikönyvek A növényország tankönyve. - Régikönyvek A növényország tankönyve. - Régikönyvek A növényország tankönyve. - Régikönyvek A növényország tankönyve. - Régikönyvek
(0 vélemény)

Thomé, O[tto] W[ilhelm] A növényország tankönyve. Gymnasiumok, reáliskolák, erdészek, gazdák és gyógyszerészek, valamint magántanulók használatára. Írta Thomé O. W. A 4-ik kiadás után magyarra fordította s helyenként jegyzetekkel kisérte és alakította Borbás Vince. A szöveg közé nyomatott több mint 900 fametszettel. Második (magyar) kiadás. Budapest, 1877. Eggenberger-féle akad. könyvkereskedés – Hoffmann és Molnár (Athenaeum ny.) XII + 255 (helyesen 355) + [1] p. Részlet a rendszerező, ám korántsem előíró szemléletű porosz természettudós előszavából: „Az anyag berendezése- és tárgyalásából látni, hogy ezen könyvet épen nem kell sorban előadni, sem könyv nélkül tanítani, s így az oktatás módját sem kívánom előírni […] Külföldön is kedvezően fogadták könyvemet; tanúsága ennek a Borbás Vince által készített […] 1872-ben megjelent magyar fordítás”. 1877-ben magyarul már második alkalommal kiadott tankönyvünk a természettudományos oktatás iránt megélénkülő hazai érdeklődés jellemző példája, a bevezetésben a magyar nyelvű botanikai műnyelv megalkotása nehézségeinek taglalásával, illetve a magyarországi botanika rövid tudománytörténetével. Oldalszámozáson belül szövegközti ábrákkal gazdagon illusztrálva. BOEH IV. 0. Aranyozott gerincű korabeli félvászon kötésben, az eredeti illusztrált első fedőborító az első kötéstáblára ragasztva, márványmintás festésű lapszélekkel. Jó példány.

Fordítók:
Borbás Vince dr.
Kiadó:
Eggenberger F. Akad. könyvkereskedése
Kiadás éve:
1877
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum r. társ. könyvnyomdája
Kötés típusa:
aranyozott gerincű korabeli félvászon kötés
Terjedelem:
255
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 21.50cm
Súly:
0.60kg
Kategória:

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...