Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A nutria tenyésztése

A nutria tenyésztése - Dr. Holdas Sándor - Régikönyvek
A nutria tenyésztése - Régikönyvek A nutria tenyésztése - Régikönyvek A nutria tenyésztése - Régikönyvek A nutria tenyésztése - Régikönyvek A nutria tenyésztése - Régikönyvek
(0 vélemény)
Illusztrátorok:
Kapocsy György
Borító tervezők:
Killer Marcella
Kiadó:
Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve:
1982
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9632314344
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
238 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.50cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.21kg
Kategória:
Bevezetés

Az őshaza
A nutria változatai
Természetes élőhelyek
A nutria rendszertani helye és rokonai
A nutria testének felépítése
A nutria háziasítása (domesztikációja)
A különböző országok nutriatenyésztése

A nutria tenyésztése

Néhány örökléstani alapfogalom
A mutációk gazdasági jelentősége
A standard nutria (AA)
A mutációk
A fekete nutria (negro; aa)
A beige sorozat
A pasztell mutáció (bb)
A borostyánkő-arany mutáció (MM)
Az arany mutáció (Vv)
Azerbajdzsán fehér nutria (Ww)
Recesszív fehér mutáció (cc)
Egyéb mutációk és változatok
A tenyészanyag értékét meghatározó tulajdonságok
A prém minősége
A szaporaság
Fejlettség, testtömeg, prémnagyság
A korai prémérés
Vérmérséklet, rossz szokások


Tenyésztési módszerek
A szelekció és a tenyésztés gyakorlati megoldásai
A nutria jelölése
A minősítés gyakorlata

A nutria tartása

A szabad telepítés, honosítás
A félszabad tartás
Az intenzív, kutricás tartás
A nutriatelep létesítésének feltételei, a hely megválasztása
Az üzemméret meghatározása, munkaszervezés
A nagyüzem—kisüzem kapcsolata
A nutriatartás épületei
Ólak, kutricák
A telep egyéb épületei
Az épületek tartozékai, berendezései
A búvóláda
A pihenőtér vagy kifutó
A fürdőmedence
Etetők, itatók
A ketrecek
Egyéb eszközök
A nutria szaporítása
Az ivarérettség
Tenyészérettség
Az ivarzás
A szaporítás módszerei
A pároztatások ütemessége
A vemhesség
Az ellés
Növendéknevelés
A szopós nutriák elválasztása
A növendékek testtömeg-gyarapodása

A nutria takarmányozása

A nutria természetes takarmányai
A nutria táplálóanyag-igénye
Az energiaigény
A fehérjeigény


A nyersrostigény
Ásványianyag- és vitaminigény
A táplálóanyagok kihasználhatósága
A nutria fontosabb takarmányai
Tömegtakarmányok
Magvak, termések, abraktakarmányok
A nutriatápok
Takarmányozás az eltérő termelési szakaszokban
Kifejlett egyedek takarmányozása a tenyészidőszakon kívül
Előkészítés a fedeztetési időszakra
Takarmányozás a vemhesség első felében
Takarmányozás a vemhesség második felében
A szoptatós nutriák takarmányozása
A választott növendékek takarmányozása
Az éves takarmányszükséglet tervezése
A takarmányozás technikája

A nutria prémtermelése

A prém érése
Leprémezés
Teendők a prémezés előtt
A prém lehúzása
A gerezna kezelése
A prémek szárítása és tárolása
A prémek minősítése és osztályozása
Gyakoribb értékcsökkentő észrevételek

A nutria hústermelése

A nutria egyéb termékei

A nutria egészségvédelme

Általános egészségvédelmi feladatok
Munkavédelem
Takarítás, fertőtlenités
Állatorvosi vizsgálat . . .
Gyógyszerek alkalmazása
Betegségmegelőzési tanácsok


Amit a nutriahús fogyasztásáról tudni kell
A nutria betegségei
Telepítési és építészeti körülményekre visszavezethető egészségi károso- dások
- dások
Fertőző betegségek
Nem fertőző megbetegedések
A nutria élősködői


Mások ezt is megvették mellé

Dr. Holdas Sándor

Dr. Holdas Sándor  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...