Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A Pál utcai fiúk

A Pál utcai fiúk - Molnár Ferenc - Régikönyvek
(4 vélemény)

A századforduló pesti gyerekeinek élete elevenedik meg a regény lapjain. Izgalmas és meghatóan szép történetet beszél el az író iskolás gyerekekről, akik csapatba tömörülve okos és hősies harccal megvédik szűkebb hazájukat, a grundot a nagyobb, erősebb füvészkertiek ellen. A harc halálos áldozatot is követel: a kis Nemecsek, aki hadi megbízatása teljesítése közben tüdőgyulladást kapott, magas lázzal elszökik hazulról, hogy részt vegyen a sorsdöntő csatában. Hőstettével győzelemhez is juttatja a Pál utcai fiúkat, de legyengült szervezete most már nem tud megbirkózni a halálos bajjal. E klasszikusszámba menő ifjúsági regény gyermekhősei feledhetetlen alakjai irodalmunknak.

Illusztrátorok:
Reich Károly
Kiadó:
Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve:
1972
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum Nyomda
Kötés típusa:
félvászon
Terjedelem:
173 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Molnár Ferenc

Molnár Ferenc  további könyvei

akár 60%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 400 Ft 1 120 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
4 500 Ft 2 700 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

 • (1987Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó) 2020. 11. 23. 4:47

  A Pál utcai grundon du.-tánonként életvidám,hangoskodó kis diákok játszanak.Elindul a pletyka arról,hogy a Füvészkertben tanyázó vörösinges ellenfél társasága,amelynek Áts Feri a vezére,rohamra készülnek,hogy elfoglalják a Pál utcaiak grundját.A fiuk felkészülnek a csatára.Bokát választják vezérül.A többiek is kapnak rangot.Egyedül az alacsony,vékonyka Nemecsek Ernö marad közlegény.Geréb,aki vezér szeretett volna lenni,bosszuból átpártol az ellenség csapatához.Elárulja nekik,hogy hol tartják a grund zászlaját.Az árulás gyanuja Nemecsekre terelödik.Hogy bebizonyitsa ártatlanságát visszaszerzi az ellopott grundzászlót.Menekülés közben a jéghideg Füvészkerti tó vizébe elrejtözik,ami késöbb sulyos lebetegedéséhez,majd halálához vezet.Ez egy nagyon kedves,tanulságos történet,szomoru végkifejlettel!Éljen a haza!Éljen a grund!Éljen Józsefváros!A könyv kötelezö olvasmány minden kisdiák számára!Felnötteknek is ajánlom!

 • 2019. 07. 26. 14:37

  Nem tudom, mit lehet elmondani erről a könyvről, ami még nem közismert vagy tudható róla. Örök klasszikus, megismételhetetlen történettel az életről, halálról, barátságról, baráti szeretetről, árulásról, megbocsátásról.
  Maga a kötet a kiadás korának megfelelő minőségű, igényes kivitelezésű, szép illusztrációkkal ellátott változat.

 • (1967Móra Ferenc Könyvkiadó) 2019. 02. 11. 11:35

  Nekünk ez volt az első kötelező. Általános iskola első osztályban. Megtanultam és megszerettem vele olvasni.

 • (1992Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó) 2018. 10. 20. 14:39

  Ez kategorikusan az a kötelező, amit érdemes volt felnőtt fejjel bepótolnom.
  Őszinte, „lélekkel teli”, fordulatos történet, tragikus lezárással, egy extra csavarral a végén. Úgy gondolom, hogy mindenkinek el kell olvasnia egyszer az életében, hogy megértse, miért kell megtartanunk néhány régies szóhasználatú, „poros” könyvet is a kötelezőink, az ajánlott olvasmányaink között.