Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A pármai kolostor

A pármai kolostor - Stendhal - Régikönyvek
(1 vélemény)

A pármai kolostor a Stendhal (1783-1842) néven világhírűvé lett Henri Beyle talán legszebb regénye. Lázas sietségben, 52 nap alatt vetette papírra sorait, melyeket a legnagyobb szenvedélyek, hiteles korrajz, cselszövések jellemeznek, és persze szerelem a legmagasabb fokon. Életvitelére ugyanez a szenvedélyesség jellemző. Saját kérésére sírfelirata azt hirdeti: élt, írt és szeretett, és tömörebben nehéz lenne jellemezni egy életutat, amelyet az írás és az asszonyok iránti szakadatlan szenvedély jellemez. Kritikusai szerint a legromantikusabb realista, és a legreálisabb romantikus. Írói nagyságát életében szinte csak Balzac ismerte fel; életműve - jóslatának megfelelően - csak halála után mintegy negyven évvel került méltó helyére a világirodalomban. Azóta viszont népszerűsége töretlen. A pármai kolostor utolsó sorában Stendhal a "boldog keveseknek" ajánlja művét, mert úgy érezte, "válogatott olvasóknak, a kiválasztottaknak" írta.

Fordítók:
Illés Endre
Borító tervezők:
Ginács László
Kiadó:
Magyar Helikon
Kiadás éve:
1973
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
502 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:

Stendhal

1783 - 1842
Marie-Henri Beyle (ismert álnevén Stendhal) (Grenoble, 1783. január 23. – Párizs, 1842. március 23.) 19. századi francia író. Egyike a realizmus első képviselőinek Vörös és fekete (Le Rouge et le Noir, 1830), illetve A pármai kolostor (Le Chartreuse de Parme, 1839) című regényeiben.

Stendhal  további könyvei

akár 60%
Hűségpont:
 
legjobb ár
Hűségpont:
 
60%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 2005
Antikvár könyv
5 000 Ft 2 000 Ft
50%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1967
Antikvár könyv
900 Ft 450 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1958Európa Könyvkiadó) 2022. 05. 17. 7:51

    A romantikus realizmus klasszikus példája, a Stendhaltól már jól megszokott stílusba csomagolva. Néhány helyen vontatott a történet, és kidolgozatlan karakterekkel és történetszálakkal találkozhatunk. A könyv megismerteti az olvasót Fabrizo del Dongo szövevény történetével, az életétől a haláláig. Megláthatjuk belső vívódásait a szerelmeivel és a pályaválasztási nehézségeit is, amely bearányékolja majd teljes életét.