Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A polgári filozófia a XX. században

A polgári filozófia a XX. században - L. N. Mitrohin (szerk.), L. N. Sersenko (szerk.), T. I. Ojzerman (szerk.) - Régikönyvek
(0 vélemény)

Ez a kötet viszonylag teljes áttekintést nyújt a XX. századi polgári filozófia bonyolult, tarka képet mutató, érdekes problematikájáról. A szerzők kimutatják, hogy a mai polgári filozófia, mely számos irányzatra, iskolára tagolódik, filozofálási módját tekintve két nagy irányzatra osztható. "Ha abból a szempontból vizsgáljuk meg a mai polgári filozófia különböző iskoláit és áramlatait, hogy mi a viszonyuk a kor jellemző gondolkodásmódjaihoz...- írja az előszóban L. Mirtohin -, azt mondhatjuk, hogy valamennyi (vagy legalábbis legtöbbjük) az elméleti koncepciók két típusának, modelljének, konstrukciójának valamelyikének: vagy a szcientizmusnak, vagy az antropologizmusnak felel meg. Az első irányzathoz, pontosabban tendenciához sorolható a pozitivizmus, a neopozitivizmus (az analitikus filozófia), a tudományfilozófia, a strukturalizmus. A másik irányzatot az életfilozófia, az egzisztencializmus, a perszonalizmus, a protestáns neoortodoxia stb. képviseli. Vannak olyan áramlatok, melyek ebből a szempontból egyértelműen nem osztályozhatók (mondjuk John Dewey vagy Edmund Husserl filozófiai koncepciói)." A könyv tíz fejezetben ismerteti a mai realizmust, a pragmatizmust, a pozitivizmust és neopozitivizmust, a filozófiai vonatkozásait, a freudizmust, és neofreudizmust, a filozófiai antropológiát, a strukturalizmus filozófiai vonatkozásait, a freudizmust, és neofreudizmust, az egzisztencializmust, a perszonalizmust, a neoprotestáns filozófiát és a neotomizmust.

Fordítók:
Zalai Edvin
Borító tervezők:
Kolosváry Bálint
Kiadó:
Kossuth Könyvkiadó
Kiadás éve:
1976
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Zrínyi Nyomda
Nyomtatott példányszám:
5.300 darab
ISBN:
9630906805
Kötés típusa:
kemény papírkötés, kiadói borítóban
Terjedelem:
358 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:
TARTALOM
Bevezetés 7
Realizmus a XX. századi amerikai és európai filozófiában 39
A pragmatizmus 72
A pozitivizmustól a neopozitivizmusig 105
Strukturalizmus (filozófiai aspektusok) 132
Filozófiai antropológia 157
Klasszikus pszichoanalízis és neofreudizmus 176
Fenomenológia 207
Egzisztencializmus 249
Perszonalizmus 289
Neoprotestantizmus 319
Neotomizmus, a mai katolicizmus filozófiája 339

L. N. Mitrohin (szerk.)

L. N. Mitrohin (szerk.)  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 640 Ft
50%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1975
Antikvár könyv
600 Ft 300 Ft
akár 50%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...