Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A politikai tudomány története az erkölcstanhoz való viszonyában I–III. kötet (Teljes)

A politikai tudomány története az erkölcstanhoz való viszonyában I–III. kötet (Teljes) - Janet, Paul - Régikönyvek
A politikai tudomány története az erkölcstanhoz való viszonyában I–III. kötet (Teljes) - Régikönyvek A politikai tudomány története az erkölcstanhoz való viszonyában I–III. kötet (Teljes) - Régikönyvek A politikai tudomány története az erkölcstanhoz való viszonyában I–III. kötet (Teljes) - Régikönyvek A politikai tudomány története az erkölcstanhoz való viszonyában I–III. kötet (Teljes) - Régikönyvek A politikai tudomány története az erkölcstanhoz való viszonyában I–III. kötet (Teljes) - Régikönyvek A politikai tudomány története az erkölcstanhoz való viszonyában I–III. kötet (Teljes) - Régikönyvek A politikai tudomány története az erkölcstanhoz való viszonyában I–III. kötet (Teljes) - Régikönyvek A politikai tudomány története az erkölcstanhoz való viszonyában I–III. kötet (Teljes) - Régikönyvek A politikai tudomány története az erkölcstanhoz való viszonyában I–III. kötet (Teljes) - Régikönyvek A politikai tudomány története az erkölcstanhoz való viszonyában I–III. kötet (Teljes) - Régikönyvek A politikai tudomány története az erkölcstanhoz való viszonyában I–III. kötet (Teljes) - Régikönyvek A politikai tudomány története az erkölcstanhoz való viszonyában I–III. kötet (Teljes) - Régikönyvek A politikai tudomány története az erkölcstanhoz való viszonyában I–III. kötet (Teljes) - Régikönyvek A politikai tudomány története az erkölcstanhoz való viszonyában I–III. kötet (Teljes) - Régikönyvek A politikai tudomány története az erkölcstanhoz való viszonyában I–III. kötet (Teljes) - Régikönyvek A politikai tudomány története az erkölcstanhoz való viszonyában I–III. kötet (Teljes) - Régikönyvek A politikai tudomány története az erkölcstanhoz való viszonyában I–III. kötet (Teljes) - Régikönyvek A politikai tudomány története az erkölcstanhoz való viszonyában I–III. kötet (Teljes) - Régikönyvek
(0 vélemény)

Janet, Paul A politikai tudomány története az erkölcstanhoz való viszonyában. Fordította Lőrincz Béla és Angyal Dávid. I–III. kötet. (Teljes.) Budapest, 1891–1892. Magyar Tudományos Akadémia (Franklin-ny. – Hornyánszky Viktor ny.) VI + [2] + 608 p.; [4] + 543 + [1] p.; [4] + 567 + [1] p. Egyetlen magyar kiadás. Paul Janet (1823–1899) francia morálfilozófus munkája eredeti nyelven először 1872-ben jelent meg, „Histoire de la science politique dans ses rapports avec la morale” címen. A magyar kiadás a munka 1886-ban megjelent 3. kiadása alapján készült. A munka áttekinti a társadalmi együttélést szabályozó etikai-politikafilozófiai modellek sorát. Az első kötet a keleti és ókori kezdeteket és a középkori modelleket vizsgálja, a második kötet Macchiavellit, a reformáció korának politikai elméleteit, majd az újkor jelentős angol, francia, német és németalföldi gondolkodóit (Hobbes, Richelieu, Spinoza), a befejező kötet a későbbi politikai modellek irányadójával, Montesquieu-vel indít, elemzi a francia, majd az olasz felvilágosodás nevezetes politikai gondolkodóit, majd törzsanyagként Kant gyakorlati filozófiáját vázolja. A szerző a szocialista/kommunista gondolatrendszer gyakorlati filozófiáját a harmadik kötetben azonban csak vázlatosan ismerteti, egyetlen irányzatként a pozitivista morálfilozófia időbeli társaként, ugyanakkor a szerző tisztában van a kommunizmus eszméje jelentette társadalomfilozófiai kihívással, a témát gyakran felhozza a zsarnokság természetével kapcsolatos eszmefuttatásokban – például az ókori politikafilozófiai részekben, elejtett megjegyzésként –, azonban valamely megfontolásból nem szánta rá magát, hogy önálló fejezetet nyisson morálfilozófiai alapozású politikatörténetében a kortárs radikális baloldali eszmerendszer kihívásának. Néhány oldalon aláhúzások, az első nyomtatott oldalon és az első előzéken régi tulajdonosi bélyegzés. (A Magyar Tudományos Akadémia könyvkiadó vállalata. Új folyam, 8–10. kötet.) Pamlényi 135., 138. o. Egységes, aranyozott gerincű, vaknyomásos kiadói egészvászon kötésben (Müller György, Budapest), márványmintás festésű lapszélekkel. Jó példány.

Sorozatcím:
A Magyar Tudományos Akadémia könyvkiadó vállalata
Fordítók:
Angyal Dávid, Lőrincz Béla
Kiadó:
Magyar Tudományos Akadémia
Kiadás éve:
1891
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
1.
Nyomda:
Franklin-nyomda
Kötés típusa:
aranyozott gerincű, vaknyomásos egészvászon kötésben
Terjedelem:
1718
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.50cm, Magasság: 19.00cm
Kategória:

Janet, Paul

Janet, Paul  további könyvei

60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 440 Ft
20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1987
Antikvár könyv
1 400 Ft 1 120 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...