Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A sibói bölény I-II. (egy kötetben)

A sibói bölény I-II. (egy kötetben) - Nyirő József - Régikönyvek
A sibói bölény I-II. (egy kötetben) - Régikönyvek A sibói bölény I-II. (egy kötetben) - Régikönyvek
(0 vélemény)

Nyirő József. A sibói bölény I-II. (egy kötetben). Budapest. Délvidéki Egyetemi és Főiskolai Hallgatók Egyesületének Kiadása (Révai nyomda). 166+124 p. (DEFHE Könyvek). Egészvászon. Részlet a könyvből: Arany-ezüst csipkék között, tündöklő ékszerekkel, a halálnak is nyájas arcot mutatva feküdt a ravatalon a híres nagyasszony, Árva Dániel Polixéna. Fejénél fényesen öltözött férfi állott aranyos címerű zászlóval. A harang megkondult, felgyűltek a papok és elfoglalták a gyászbavont székeket. A szövétnekesek a Koporsó mellé állottak, a gyászversezetet osztani kezdették. A temetés-gazda felvezette a keserveseket. A koporsó fejénél ragyogó tiszti egyenruhában a daliás fiú, Wesselényi Miklós állott, három árva aszszonyhugával. Egész Erdély színe-java felvonult a temetésre. Mennyi gróf és báró, mind ott szomorkodott. Embertől, hintótól fekete vala a hely. Fáklya-, gyertyaégetésnek vége-hossza nem volt. Megkezdődött a szertartás. Órákig eltartott a sok oráció, búcsuztató. A keserű szó az égig hatott, búgott a gyászdal, tompa harangzúgás és sok gyásztól fáradtan vitték el sírjába a rangos halottat...

Sorozatcím:
DEFHE Könyvek
Kiadó:
Délvidéki Egyetemi és Főiskolai Hallgatók Egyesületének Kiadása
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Révai nyomda
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
166+124 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Kategória:

Nyirő József

1889 - 1953
Nyirő József (Székelyzsombor, 1889. július 28. – Madrid, 1953. október 16.) erdélyi magyar író, kilépett katolikus pap, politikus, újságíró. Újságíróként és országgyűlési képviselőként németbarát volt, és többször elismerően szólt a Harmadik Birodalomról, illetve antiszemita kijelentéseket tett. 1944–45-ben a nyilaspuccs után a nyilas csonkaparlament (Törvényhozók Nemzeti Szövetsége) tagja volt, ő volt Sopronban a Szálasi-kormány utolsó sajtótermékének, az Eleven Újságnak a főszerkesztője, és a Nagynémet Birodalomba is követte a kormányt.

Nyirő József  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 050 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
4 500 Ft 2 700 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 600 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 500 Ft 2 100 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...