Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A sokszínű alkalmazott nyelvészet - Tanulmányok az alkalmazott nyelvészet területeiről

A sokszínű alkalmazott nyelvészet - Tanulmányok az alkalmazott nyelvészet területeiről - Hattyár Helga; Hugyecz Enikő Henriett; Krepsz Valéria; Vladár Zsuzsa - Régikönyvek
(0 vélemény)

A TINTA Könyvkiadó „Segédkönyvek a nyelvészet tanulmányozásához” sorozatának 147. kötete az ELTE BTK Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéke által 2012. március 8–9-én megrendezett III. Alkalmazott Nyelvészeti Hallgatói Konferencia előadásaiból készült tanulmányokat tartalmazza. A kötet szerzői az ELTE BTK különböző (BA-s, MA-s és PhD-s) képzési szintjein tanuló, önálló kutatásokat folytató hallgatók. A kötet 21 tanulmányt tartalmaz. Címe – A sokszínű alkalmazott nyelvészet. Tanulmányok az alkalmazott nyelvészet területeiről – a magyarországi alkalmazott nyelvészetet ma jellemző sokféleséget tükrözi. A szerkesztők a tanulmányokat öt tematikus blokkba rendezték. A nyelvtanítás, az internetes nyelvészet, az alkalmazott pszicholingvisztika és az alkalmazott szociolingvisztika mellett a „társadalmilag hasznos” alkalmazott nyelvészethez illeszkedő elméleti keret, a funkcionális kognitív nyelvészet is helyet kapott. A tanulmányok változatos témákat ölelnek fel: az iskoláskorú gyerekek nyelvtanulásától a számítógépes játékok nyelvén át a politikai korrektség nyelvi megjelenéséig. Olyan érdekes kérdésekkel foglalkoznak, mint az internetes csevegések rövidítései, az óvodás gyerekek párbeszédei, a mai vajdasági keresztnévadás sajátosságai, az idézetjelölők pragmatikája a héber Bibliában – hogy csak néhányat ragadjunk ki. A hallgatók mind a konferenciát, mind a kötetet a 2011-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt hallgatótársuk, Kiss Zoltán (1983–2011) emlékének ajánlották, akinek a kezdeményezésére, valamint lelkes pályázati és szervezési munkájának köszönhetően indult el 2008 tavaszán a hallgatói konferenciasorozat.

Kiadó:
ismeretlen
Kiadás éve:
2013
ISBN:
9786155219306
Terjedelem:
204 oldal

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...