Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A Szahara tengere

A Szahara tengere - Verne Gyula, Jules Verne - Régikönyvek
A Szahara tengere - Régikönyvek A Szahara tengere - Régikönyvek A Szahara tengere - Régikönyvek A Szahara tengere - Régikönyvek A Szahara tengere - Régikönyvek A Szahara tengere - Régikönyvek
(0 vélemény)

Verne Gyula. [Jules Verne.] A Szahara tengere. Budapest, [1933]. Franklin-Társulat (ny.) 234 + [2] p. (L'invasion de la mer.) Fordította Dánielné Lengyel Laura. 'A Szaharába, a Föld legnagyobb sivatagának kopár világába vezet Jules Verne először 1905-ben megjelent posztumusz kötete. A terméketlen sivatag termővé tétele már a múlt században is foglalkoztatta az embereket. Abban az időben a terület csaknem egészében francia gyarmat volt. Egy francia mérnök, Schaller, úgy gondolta, ha vízzel árasztanák el a sivatagot, nemcsak az oázisokban lehetne növényeket termeszteni. Expedíciót szervez a terület alapos feltérképezésére. A gyarmatosítók ellen küzdő arabok azonban elfogják őket. Földrengés pattan ki, melynek következtében a tengervíz elárasztja a sivatagot.' (Verne Gyula összes munkái.) Illusztrált, festett kiadói egészvászon sorozatkötésben.

Sorozatcím:
Verne Gyula összes munkái
Fordítók:
Dánielné Lengyel Laura
Kiadó:
Franklin-Társulat Magyar Irodalmi Intézet és Könyvnyomda
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin-Társulat nyomdája
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
234 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.90kg
Kategória:
Fejezet Oldal
I. A gabesi erőd 3
II. Hadjar 17
III. A szökés 29
IV. A mérnök előadása 45
V. Készülődés a sivatag felé 62
VI. Gábestől Tozeurig 73
VII. Tozeurtól Neftáig 87
VIII. Rharsa chottja 103
IX. A második csatorna 116
X. A 347-ik .kilométer 128
XI. A viharban 138
XII. A tuaregek 153
XIII. Fogságban 164
XIV. Nagyfogú megjelenik 179
XV. A menekülés 195
XVI. Élet-halál harc 206
XVII. Az új tenger 219

Verne Gyula

1828 - 1905
Jules Gabriel Verne (ejtsd: zsül gabriel vern), (magyarosan: Verne Gyula) (Nantes, 1828. február 8. – Amiens, 1905. március 24.) francia író, egyben a tudományos-fantasztikus irodalom korszakalkotó alakja. A könyveiben említett száznyolc terv és találmány döntő többségét mára már megvalósították. Kiemelkedő művei között szerepel a Nyolcvan nap alatt a Föld körül, a Nemo kapitány, a Sándor Mátyás, a Sztrogof Mihály, az Utazás a Föld középpontja felé, A rejtelmes sziget, a Grant kapitány gyermekei, az Utazás a Holdba, a Hódító Robur, A tizenöt éves kapitány és a Kétévi vakáció.

Verne Gyula  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
akár 50%
Hűségpont:
 
40%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...