Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A szaléziak Óbudán (Dedikált) Az óbudai Szent Alajos ház és a Segítő Szűz Mária kápolna története / Helytörténeti füzetek 2004. IX. évfolyam 2. szám

A szaléziak Óbudán (Dedikált) - Dr. Pintér Endre - Régikönyvek
(0 vélemény)

1990 a rendszerváltoztatás éve lehetővé tette a történelmi egyházak hatékonyabb támogatását. Önkormányzatunk Óbudán szinte az első pillanattól kezdve kiemelten kezeli az egyházakkal való kapcsolattartást. Rendszeresen találkoztunk és találkozunk a kerületünkben lévő templomok plébánosaival, lelkészeivel. Ezeken a találkozókon nemcsak hitéleti kérdésekről beszélgetünk, hanem őszinte hangon szólunk egymáshoz világi dolgainkról is! Önkormányzatunk - Isten segítségével - minden évben jelentős összeggel tudta támogatni az egyházakat. Új templomok építése válhatott valóra - hozzájárulásunkkal kettő is épült Békásmegyeren - a régieket lehetett karbantartani, felújítani. Dr. Pintér Endre jóvoltából megismerkedhetünk a magyar szaléziánusak történetével, akik 1920-ban telepedtek meg Óbudán, és gondoskodtak a szegény sorsú fiatalok vallás-erkölcsi neveléséről. A kommunista rendszer 1950-ben erőszakkal megszüntette a szerzetesrendeket, ingatlanjaikat államosították, a Rend tagjait szétszórták, üldözték, internálták. 1990 után lassan visszakapták a kápolnához tartozó ingatlanokat. Megépülhetett az új rendház, majd 1994-ben felszentelték az újonnan épült templomot. Az ezredfordulót követően megszületett a Salesianum és a Tartományfőnökség is végleg ideköltözött! Óbuda büszkeségei között tartjuk számon a szalézi szerzetesrendet és őszinte örömünkre végezhetik áldásos tevékenységüket a négy évtizedes kommunista lelki terrorból újjászületve. Soli Deo Gloria! Egyedül Istené a dicsőség!

Sorozatcím:
Helytörténeti füzetek
Kiadó:
Óbudai Múzeum
Kiadás éve:
2004
Kiadás helye:
Óbuda
Nyomda:
Thora Bt.
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
80
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 21.50cm
Kategória:

Dr. Pintér Endre

Dr. Pintér Endre  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 600 Ft 960 Ft
akár 70%
Hűségpont:
 
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 600 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...