Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A szív titkos kamarái

A szív titkos kamarái - H.G. Wells - Régikönyvek
A szív titkos kamarái - Régikönyvek A szív titkos kamarái - Régikönyvek
(0 vélemény)

H.G. Wells. A szív titkos kamarái. Fordította Kiss Dezső. Budapest. Franklin Társulat (ny.). 256 p. Fűzött egészvászon. (H. G. Wells művei). // Részlet a könyvből: Az orvosi tanács. A szobalány igen hűvös természetű, ifjú hölgy volt, aki megszokta, hogy olyan beteg embereket bocsásson be a rendelőbe, akiknek minden a terhükre van, még a saját esernyőjük is. S ezért az se hozta ki a sodrából, hogy az idegen úr olyan arccal kérdezte tőle otthon van-e Martineau doktor, mintha e névre keserűvé válna a szájaíze. A szobaleány szinte észrevétlenül megszabadította az esernyőjétől s a kabátját, meg a kalapját igen ügyesen odavarázsolta a tömör mahagóni ruhafogasra. - Szabad a nevét tudnom, uram? - kérdezte aztán és kinyitotta előtte a rendelő-szoba ajtaját. - «Hardy», - szólt a látogató és aztán, szinte habozva, mintha kissé utálná három esztendős nemesi címét: - «Sir Richmond Hardy!» Az ajtó halkan bezárult mögötte és ő egyedül állt a nagy és hűvös, közömbös tekintetű szobában, amelybe a külvilág minden ideg- és lelkikórsága bezúdult, mielőtt útját lelné a kiváló szakorvoshoz. A szoba zavaros szürkeségét nemhogy enyhít tette volna, még jobban felfokozta egy virágváza, amelyben nárciszok sárgultak, formás könyvszekrény, amelynek polcain bekötött folyóiratok és avult orvosi szakkönyvek sorakoztak, a falakon néhány skót tájkép, három nagy karosszék, antik francia óra és egy bronzba öntött, táncos Faun. Mind e tárgyakból hiányzott az egymáshoztartozás eszméje.

Sorozatcím:
H. G. Wells művei
Fordítók:
Kiss Dezső
Kiadó:
Franklin Társulat
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin Nyomda
Kötés típusa:
fűzött egészvászon
Terjedelem:
256
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

H.G. Wells

1866 - 1946
Herbert George Wells (Anglia, Bromley, 1866. szeptember 21. – London, 1946. augusztus 13.) angol író, aki főleg a science fiction műfajban írt műveiről ismert (például Világok harca, A láthatatlan ember, Dr. Moreau szigete). A világirodalom egyik legtermékenyebb írója, aki szinte minden létező műfajban alkotott.

H.G. Wells  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1924
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 050 Ft
akár 60%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 420 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...