Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A táplálkozás

A táplálkozás - Tangl Harald - Régikönyvek
A táplálkozás - Régikönyvek A táplálkozás - Régikönyvek
(0 vélemény)

Tangl Harald. A táplálkozás. Budapest, 1936. Királyi Magyar Természettudományi Társulat. [4] + 299 + [1] p. Egészvászon. // Az egyszerű cím hirtelenében el sem árulja, milyen nagyfontosságú kérdés első teljes és a legapróbb részletekig hatoló feldolgozását nyujtja ez a könyv. A szerző nagy népszerűségű előadássorozatokban ismételten megvilágította a modern idők kétségtelenül legérdekesebb és talán legfontosabb kérdését. Könyve még nagyobb közönséghez szól, a művelt magyarságon keresztül, a táplálkozás kémiai folyamatának elemzésével s tüzetes magyarázatával a helyes és természetes táplálkozás feltételeit állítja össze országunk egész népe számára. Már sokat tudunk a kalória, a vitamin, a fehérje, a zsír, a szénhidrát stb. fogalmairól és fontosságairól, de élettani jelentőségükben csak most áll igazán előttünk, ebben a könnyedén, választékosan és szellemesen megírt könyvben. A fejezetek sorra elemzik a táplálkozás összes motivumait, rajzokkal, táblázatokkal, színes magyarázatokkal. Minden kedvenc és nem kedvenc ételünket kémiai elemeire bont, hogy megmutassa, milyen különösen hasznos a - spenót vagy a sárgarépa. A könyvnek nagy hivatása van. Leghathatóbb segítője lesz annak a mozgalomnak, mely hazánk táplálkozásának átalakítására irányul. Útmutatásai az egészségesebb ember érdekeit szolgálják, az egészséges magyar emberét elsősorban. Hallgatnunk kell rá.

Kiadó:
Királyi Magyar Természettudományi Társulat
Kiadás éve:
1936
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Királyi Magyar Egyetemi Nyomda
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
299 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 16.00cm, Magasság: 23.00cm
Súly:
0.55kg
Kategória:
Előszó 5
Bevezetés 7
A tápanyagok 18
A szénhidrátok 20
A zsírok 26
A fehérjék 29
A vitaminok 37
Az A-vitamin 46
A B-vitamin 53
A C-vitamin 60
A D-vitamin 72
A sók 77
Az emésztés 91
A szervezet vízforgalma 163
A cukor anyagforgalma 143
A szervezet zsírforgalma 150
A fehérjék anyagforgalma 152
A szervezet energiaforgalma 159
Éhség, étvágy, éhezés 177
Koplalókúrák 189
A szomjúság 192
Szomjaztatókúrák 195
Néhány szó a legfontosabb védőtáplálékokról 197
A tej 197
Az aludt-tej 203
A tejszín 205
A vaj 206
Túró, sajt 207
A tojás 209
A hús 212
A vér 219
A zsigerek 221
Zöldfőzelék 223
A szójabab 229
A burgonya 231
A kenyér 234
A gyümölcs 239
Fűszerek, élvezeti cikkek 246
Az egészséges szép testalkat, a fogyás és a hízás 252
Vegyes táplálkozás, vegetarianizmus, és nyerskoszt 267
Néhány szó a népélelmezés fontosságáról 273
Általánosan használt élelmi anyagaink és egyes ételeink összetétele 276
Név- és tárgymutató 289
Képes táblák 297

Tangl Harald

Tangl Harald  további könyvei

akár 60%
Hűségpont:
 
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 400 Ft 1 200 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 840 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...