Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A tulajdon kötelez Az új tőkésosztály társadalmi szerepéről

A tulajdon kötelez - Hankiss Elemér, Matkó István - Régikönyvek
A tulajdon kötelez - Régikönyvek A tulajdon kötelez - Régikönyvek
(0 vélemény)

A Kelet-Európai gazdasági és politikai átalakulási folyamat határása kialakulóban van Magyarországon egy új réteg, vagy ha úgy tetszik osztály. A nagyvállalkozóké az újtőkéseké, hazai és nemzetközi kuatások keresik a választ arra, honnan redukálódott ez az új gazdasági elit. A legfontosabb kérdésekre azonban mindmáig nem született válasz milyen képet alkot Magyarországról ez az önmagát sem kellőképpen ismerő csoport? Hogan ítéli meg őket a társadalom, milyennek látják és milyennek szeretnék látni az emberek napjaink magyar történéseit, és ők maguk milyen ideálképet alkotnak magukról, maguknak? Hogy az újtőkések hogyan észlelik környezetük róluk alkotott vélemányát, nem önmagáért való kérdés, tény, hogy az emberek cselekedeteit nem csupán az objektív ténezők, de a szubjektív faktorok is befolyásolják, a vállalkozás, a befektetés és a kockáztatás feltétele az, hogy a tőkés bízzon a társadalomban a megfelelően kialakított újtőkés életmód - és magatartás - minta pedig ahhoz nélkülözhetetlen, hogy a társadalom elfogadja, értékelje, követhető példának tartsa a gazdasági sikerekből, fakadó meggazdagodást, évtizedekig tartó folyamat elején járunk, de hogy ideje elinduljunk az nem lehet kétséges.

Kiadó:
Figyelő
Kiadás éve:
1997
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin Nyomda
ISBN:
9638502479
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
101 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:
Bácskai Tamás bevezetője 6. oldal
Hankiss Elemér: Korszakváltás Magyarországon? • 9. oldal
Matkó István: A tulajdon kötelez 47. oldal
TÁRKI: Az új tőkés osztály önképe, társadalmi megítélése 61. oldal
Sununary "S 89. oldal

Hankiss Elemér

1928 - 2015
Hankiss Elemér (Debrecen, 1928. május 4. – Budapest, 2015. január 10.) Széchenyi-díjas magyar szociológus, filozófus, értékkutató, irodalomtörténész.

Hankiss Elemér  további könyvei

akár 40%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 600 Ft 1 280 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...