Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A vérgróf

A vérgróf - Benedek Szabolcs - Régikönyvek
(2 vélemény)

"Mindig esténként tűntek elő, néha csapatosan, többnyire azonban egyedül. Hogy pontosan hogyan és mikor érkeztek, arról senki nem bírt megbízhatót mondani. Volt, aki azt állította, hogy ugyanott laknak, amerre dolgoznak is, napközben alszanak és megbújnak valamelyik bérkaszárnya zugában, scsupán napszálltakor merészkednek elő. Mások akár meg is esküdtek volna rá, hogy a város egy másik fertályából jönnek és szekéren hozzák őket... Most is csak annyit lehetett tudni, hogy megint meghalt közülük az egyik." A székesfőváros utcáin arat a halál: a rendőrség elképzelhetetlen brutalitással meggyilkolt prostituáltak holttesteire bukkan szerte a városban, a Városligettől kezdve az előkelő Ó utcai bordélyon át egész a ferencvárosi munkásnegyedekig. 1910-et írunk: az újabban már villanyfényben úszó Andrássy úton még egymást kerülgetik a konflisok és az automobilok, a legendás kávéházakban pedig Ady Endre és Molnár Ferenc társaságát keresik a szépreményű költők és hírlapírók. Ezzel egy időben pedig különös vendég érkezik Budapestre, hogy néhány hónapi rejtőzködés után egyszerre csak az előkelő szalonok és úri társaságok kedvencévé váljon: Saint-Germain grófja, aki egyenesen Rákóczi fejedelem leszármazottjának mondja magát, és a világtörténelem legkülönbözőbb korszakaiból származó történeteinél csak a szokásai különösebbek. Éjszaka él, akárcsak a város, és még soha, senki nem látta enni… BENEDEK SZABOLCS 1973-ban született Budapesten, nagyjából száz méterre attól a helytől, ahol most él. Közben azért Szolnokon is eltöltött majdnem két évtizedet. A Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetemen, politikatudomány szakirányon szerzett diplomát. Az elmúlt tizenöt évben hivatalnokoskodott, valamint írt vagy tucatnyi könyvet, sok tucat tárcát, novellát és kritikát, illetve kapott egy József Attila-díjat. Szabadidejében a lányait kísérgeti haza az óvodából és az iskolából. A "Vérgróf"-trilógia indító darabja az első kötete a Libri Kiadónál.

Sorozatcím:
Vérgróf-trilógia 1.
Borító tervezők:
Somogyi Péter
Kiadó:
Libri Kiadó
Kiadás éve:
2012
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kinizsi Nyomda
ISBN:
9789633100868
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
478
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.50cm, Magasság: 19.50cm
Kategória:

Benedek Szabolcs

1973 -
Benedek Szabolcs (Budapest, 1973. március 18.) magyar író.

Benedek Szabolcs  további könyvei

akár 20%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 900 Ft 1 330 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020.10.16. 18:14

    A magyar szerző Vérgróf-trilógiájának (A vérgróf, A vérgrófnő, A vértan) első kötete, amely a századforduló Budapestjén játszódik. A történet több szálon fut. Az első szálon egy jól szituált lány prostituálttá való átalakulásába kapunk betekintést, a szerző itt bújtatott és kevésbé bújtatott utalgatásain keresztül éli ki magát. A második szál - nem túl nagy meglepetésre - egy másik prostituált viszontagságairól szó, ezúttal a Conti utcából. A harmadik szál központjában egy újságíró és költő áll, aki a főváros irodalmi életében van otthon, még maga Ady Endre is feltűnik néhány lap erejéig. Az író ezekben a részekben irodalmi műveltségét fitogtatja visszatetsző módon, még a legkevésbé ismert költőről is tudni vél mindent. A negyedik szálon a Rákóczi-születésű Saint-Germain gróf osztja meg okkult nézeteit, amelyek annyira misztikusak, hogy semmitmondó közhelyek. A könyv a felénél már menthetetlenné válik, hogy a további köteteket megvegyem, meg sem fordul a fejemben.

  • 2020.01.29. 14:40

    Ez egy remek könyv. Lenne. Az utolsó 50 oldal kivételével nagyon jó könyv. Érdekes, izgalmas. És a legvégén a szerző érthetetlen módon összecsapja az egészet. Mint egy kamasz esszé dolgozata, aminek a végét a csengetés miatt elkapkodja, elnagyolja... Ezzel együtt csak a könyv legvége van elrontva, a többi kb. 450 oldal élvezhető, és szórakoztató.