Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A világ titkos szegletei

A világ titkos szegletei - Nagy Mézes Rita - Régikönyvek
(2 vélemény)

Sokan a National Geographic lapjain pillantottak meg először távoli tájakat - írja bevezetőjében Mary Ann Harrel. - Könyvünk a világ rejtett vidékein fellelhető országokat és népeket mutatja be. Az egyik fejezet Észak-Afganisztán-ról szól, mely századokon át a kereskedelem és a civilizáció keresztútján virágzott. Kötetünk megismerteti a dél-spanyolországi Alpujarrák alig ismert kis közösségeit, melyekre a történelem alkonya borult közel három évszázadig, miután a keresztény harcosok vereséget mértek Granada mór uralkodóira. Egy másik fejezet a Karib-tenger fölé magasodó, titokzatos, örök hó borította Santa Marta-hegyláncot mutatja be. Egy újabb fejezet a Marquises-szigetek világába kísér, amely igencsak távol esik a mai déltengeri hajózási útvonalaktól. Az egyenlítői Afrika vadonjáról, a Ruwenzori-hegység vidékéről szól egy másik útirajz, a Virunga tűzhányóról, a vadakban gazdag síkvidékről s a vendégszerető helybeliekről. szó esik egy másik déli sziklavonulatról is, a Tűzföld és a Horn-fok lakatlan tájairól, melyekre olyan jó illik a "világ vége" találó frázisa - az olvasót megrendíti a tűzföldi táj sivársága és szépsége. A National Geographic munkatársai lehetetlent nem ismerve kutatták e kevéssé vagy alig ismert tájak titkait, lebilincselően izgalmas útleírásaik nélkül földünk számos varázslatos tája örökké rejtve maradna előlünk.

Fordítók:
Szuhay-Havas Ervin
Kiadó:
Kossuth Könyvkiadó
Kiadás éve:
2000
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
2.
Nyomda:
Dürer Nyomda
ISBN:
9630941473
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
199
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 18.00cm, Magasság: 26.00cm
Kategória:
Bevezető 6
A Marquises-szigetek 10
Észak-Afganisztán 38
A Tűzföld 68
A Santa Marta-hegylánc 106
Az Alpujarrák 132
A Ruwenzori-hegység 162

Nagy Mézes Rita

Nagy Mézes Rita  további könyvei

Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 2008
Antikvár könyv
1 700 Ft 1 360 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 420 Ft
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1994Kossuth Könyvkiadó) 2020.07.18. 18:05

    Színes fotókkal, képekkel jobb lett volna, ennyi a hiányérzetem, egyébként szép könyv, szép helyekről, neves fotósokkal.

  • (1994Kossuth Könyvkiadó) 2017.11.21. 21:41

    Az átlagemberek - de még az átlagturisták - számára is elérhetetlen tájak, egzotikus növényekkel, állatokkal a National Geographic folyóiratnál megszokott egyedi látásmóddal és kiváló minőségben. Szórakoztató olvasmány és látvány annak illusztrálására, hogy mi lenne, ha egyszer gazdag lennék!