Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A világirodalom története évszámokban

A világirodalom története évszámokban - Vajda György Mihály, Pál József - Régikönyvek
(1 vélemény)

Első ízben jelenik meg magyar nyelven világirodalmi kronológia. A mintegy hatodfélezer évet átívelő adatok sora i. e. 3500-ban indul, amikor Mezopotámiában és Egyiptomban megjelenik az írás és az 1980-as években fejeződik be. A szerzőket valóban a világirodalom feltérképezésének szándéka vezette. Figyelmük az Európában és az európai nyelveken más földrészeken írt alkotásokon kívül kiterjed az arab, afrikai, kínai, japán stb. irodalmak egyes adataira is. A régebbi korok irodalmát nagyobb egységekben tárgyalják, a XIX. századtól kezdve évenkénti felosztásban közelednek a "múltnak mélységes mély kútjából" jelen világunk felé. Az adott történelmi pillanat bemutatását rövid történeti-művelődéstörténeti utalások vezetik be. Ezután következik a tárgyalt időpont világirodalmi panorámájának felvázolása. Először a magyar, majd a nemzetközi könyvtártudományban használatos osztályozási sorrendjében a többi irodalom válogatott művei sorakoznak fel. A műveket rövid, frappáns jellemzések világítják meg, gyakoriak az "átkötések". A könyv így nemcsak lexikonszerűen használható, hanem folyamatosan is olvasható, élvezetes világirodalom-történet évszámokban.

Borító tervezők:
Kiss Mihály
Kiadó:
Akadémiai Kiadó
Kiadás éve:
1988
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Akadémiai Kiadó és Nyomda Vállalat
ISBN:
9630549336
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
389 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.50cm, Magasság: 24.50cm
Súly:
0.60kg
Kategória:

Vajda György Mihály

Vajda György Mihály  további könyvei

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2019. 11. 30. 0:15

    A mostanra "filléresre" csökkent árát nagyon-nagyon megéri, mert rengeteg és rendszerezett információt, adatot, írók és művek felsorolását stb. tartalmazza.

    Az egyetlen személyes gondom, hogy olyan lapokra készült, amelyek nagyon hamar megsárgulnak: a mű számos példányával találkozni antikváriumokban, de én még nem láttam olyat, amelyik normál fehér színű maradt volna... De ez természetesen csupán egy személyes hóbort, és a könyv értékéből semmit nem von le.