Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A Vörös Hajúak Ligája - The Red Headed League

A Vörös Hajúak Ligája - The Red Headed League - Sir Arthur Conan Doyle - Régikönyvek
(1 vélemény)

Olvasd, hallgasd, gyakorold! Angol-magyar kétnyelvű irodalmi nyelvoktató sorozat tanuláshoz, szintentartáshoz. Sorozatunkban az angolés amerikai irodalom nagyjainak klasszikus elbeszéléseit olvashatod eredeti nyelven, Arthur Conan Doyle-tól és Mark Twaintől Virginia Woolfig és F. Scott Fitzgeraldig - a magyar fordítás kíséretében! Azúj, modern fordítás egyszerre segíti az irodalom élvezetét és az eredeti mű pontos követését. Az angol szöveghez fűzött magyarázó jegyzetek a segítségedre lesznek a szóhasználat, a nyelvtani szerkezetek vagy éppen a kulturális mellékjelentések pontos megértésében. A elbeszéléseket az egyes kötetek megjelenése után letöltheted hangoskönyv formában is! A kötetekben található kóddal egy egyszerű regisztráció után lemásolhatod a hanganyagot, és egyúttal E-könyv-formában a könyv angol szövegét is megkapod. Tartalmi ismertető a sorozat 1. kötetéhez: A Vörös Hajúak Ligája (más fordításban A Rőt Liga; 1892) Doyle korai alkotói korszakához tartozik. Watson meglátogatja Holmest, aki elmélyülten hallgatja egy furcsa, lángvörös hajú úr elbeszélését. A nyomozót fellelkesíti a különös történet. Megkéri a barátját, hogy maradjon és hallgassa meg ő is Jabez Wilsonnak, egy londoni zálogház tulajdonosának rendkívüli történetét. Ez akkor kezdődött, amikor a zálogos fiatal segédje felhívta főnöke figyelmét egy újsághirdetésre: a rejtélyes Vörös Hajúak Ligája heti négy fontot fizet annak, aki a legvörösebb hajjal rendelkezik. Wilson sikerrel jelentkezik az állásra: a fizetségért napi négy órát kell eltöltenie egy irodában az Encyclopedia Britannica másolásával. Két hónappal később, miután zárva találja az irodát, és az ajtón egy szűkszavú felirat tudatja a Vörös Hajúak Ligájának a feloszlását, Wilson a detektívhez fordul. Holmes rövid helyszíni szemle után, pusztán következtetéseire alapozva rájön, hogy aznap este valami súlyos dologra kerül sor, és elhatározza, hogy meghiúsítja...

Sorozatcím:
Angol-magyar Kétnyelvű Klasszikusok
Fordítók:
Bánki Veronika
Kiadó:
Kossuth Kiadó
Kiadás éve:
2017
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
AduPrint Kft.
ISBN:
9789630988551
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
96 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 22.00cm, Magasság: 16.00cm
Kategória:

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2022. 05. 24. 9:22

    A nyomozót felkeresi lakásán egy furcsa lángvörös hajú úr.aki egy különös történettel áll elő.Jabez Wilson egy szerény londoni zálogház tulajdonosa.Egy hírdetésre jelentkezik:egy ismeretlen VÖRÖS HAJÚAK LIGÁJA munkatársat keres pusztán névleges szolgálatokért,heti 4 fontot fizetne annak,akinek a legvörösebb a haja.Wilson elmegy a felvételire és ő lesz a szerencsés kiválasztott...Két hónappal később azonban zárva találja az irodát,se munka,se fizetés.A rőt liga feloszlott,felszívódott...Holmes elmerül gondolataiban és arra következtet,hogy valami súlyos dolog fog következni hamarosan és arra kéri Watson doktor hozza magával a fegyverét.....Szeretsz olvasni?Szeretsz angolul tanulni?Itt a legjobb pillanat,hogy ezt a két szenvedélyedet összekösd!!!