Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A weydoni asszonyvásár

A weydoni asszonyvásár - Thomas Hardy - Régikönyvek
(0 vélemény)

Talán még a Tiszta nő-nél is megrázóbb tragédiát mutat itt be Hardy, de akárcsak ott, a tragédia itt sem az élet reménytelenségét sugározza, hanem egy nagy ember küzdelmének és bukásának megrendítő s egyben felemelő látomását. Nagy ember? Szenvedélyei és szenvedése teszik azzá. Mert különben egyszerű szénaforgató legény, aki a maga erejéből egy kis dél-angliai városka polgármesterévé, gabonakereskedőjévé emelkedett. Választópolgárai szeretik, üzlete virágzik, békés derűben él - mikor egy nap... Egy nap megjelenik a városban egy asszony, s az asszonyban fölismeri hajdani feleségét, akit vagy két évtizede, még béres korában, pillanatnyi ittas tébolyában a szó szoros értelmében elárverezett, s hagyta, hogy a "vevő", egy tengerész, magával vigye az asszonyt. Most, tizennyolc év múltán, az asszony azért keresi föl, mert élettársa, a tengerész meghalt, s lányát hajdani férjére, a polgármesterre akarja bízni. S ezzel kezdődik a férfi kálváriája. Az asszony hamarosan meghal, a lányról kiderül, hogy nem az övé, hanem a tengerészé, eltasztíja magától, közben szíve választottja nem hozzá, hanem egyik segédjéhez megy, aki önálló üzeletet nyitott, és lassan a tönk szélére juttatja őt. Illetve: épp az a megrázó a történetben, hogy tulajdonképpen mindenki segíteni akar ezen az emberen, de ő sértettségében, nyakasságában, egyre szenvedélyesebb féltékenységében lassan maga teszi tönkre magát, s magát hajszolja bele a tébolyba, nyomorúságba s végül a halálba.

Fordítók:
Bartos Tibor
Illusztrátorok:
Würtz Ádám
Borító tervezők:
Szántó Tibor
Kiadó:
Magyar Helikon
Kiadás éve:
1968
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Második kiadás
Nyomda:
Kner Nyomda
Nyomtatott példányszám:
15.360 darab
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
355
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Kategória:

Thomas Hardy

1840 - 1928
Thomas Hardy (Higher Bockhampton, Anglia, 1840. június 2. – Dorchester, Anglia, 1928. január 11.) angol költő és regényíró; a regionális epika egyik legkiválóbb művelője. Kiemelkedő regényeinek színhelye a képzeletbeli délnyugat-angliai megye, „Wessex”.

Thomas Hardy  további könyvei

Kiadás éve: 1966
4 000 Ft
Antikvár könyv
The Well-Beloved - Thomas Hardy - Régikönyvek
20%
Kiadás éve: 1997
1 000 Ft 800 Ft (20%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...