Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A Zöld Könyv

A Zöld Könyv - Muammar al-Kaddáfi - Régikönyvek
(0 vélemény)

Muammar al-Kaddáfi gondolkodóban az a sajátos, hogy eszméit nem a szórakoztatás kedvéért tárja az olvasó elé, s nem is a szalonok látogatóinak szánja, azoknak az üresfejű, az élet peremén álló emberek számára, akiknek a gondolat csak szórakoztató rejtvény. Muammar al-Kaddáfi gondolatai az életet magyarázzák, az élet szívéből, a megkínzottak, elnyomottak, a szomorúak, a jogfosztottak szívéből fakadnak. Az állandóan fejlődésben lévő, küzdelmes valóságból erednek, a szebbet, a jobbat keresve. A Zöld Könyv első része a dzsamáhirijják /a tömegek államainak/ korának eljövetelét adta hírül. A második rész egy olyan gazdasági világforradalomról beszél, mely a régi gazdasági építményeket a kizsákmányolókra dönti. A Zöld Könyv harmadik része a társadalmi forradalmat hirdeti meg. Ez jelenti a történelem valódi értelmezését, ez hozza meg az emberi küzdelem végső megoldását, ez oldja meg a férfi-nő problémát. Foglalkozik a kisebbségek és a feketék kérdésével is, hogy megvesse az egész emberiség számára a társadalmi élet szilárd alapjait. Az élő gondolat elválaszthatatlan magától az élettől, belőle fakad, úgy, mint Muammar al-Kaddáfi filozófiája.

Kiadó:
Libiai Arab Népi Szocialista Dzsamáhirijja Népi Irodája
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
G-Druck Tulln
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
166
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 16.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Muammar al-Kaddáfi

1942 - 2011
Moammer Kadhafi (arabul: معمر القذافـي), (Szurt, 1942. június 19. – Szurt, 2011. október 20.) líbiai katonatiszt, forradalmár, diktátor. 1969. szeptember 1-jétől 2011. augusztus 20-áig Líbia de facto vezetője. Hivatalosan semmilyen címet vagy tisztséget nem viselt, azonban amíg hatalmon volt, szokásos megnevezése a kormány rendelkezéseiben és a hivatalos sajtóban a Líbiai Szocialista Népköztársaság Szeptember 1-jei Nagy Forradalmának Vezére vagy a Forradalom Testvéri Vezére és Útmutatója volt.

Muammar al-Kaddáfi  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 440 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...