Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Agy, hit, számítógép

Agy, hit, számítógép - Hámori József, Roska Tamás, Sajgó Szabolcs - Régikönyvek
(0 vélemény)

Pillanatok alatt akarnak mindent tudni, ez emberi sajátosság, és nem is baj, hogy mindent szeretnénk tudni, csak azzal kell tisztában lenni, hogy sohasem fogunk mindent tudni... Evolúció és hit. Számomra ez így egész, ezek összetartoznak, valamilyen formában kiegészítik egymást. A hit vagy van, vagy nincs. Ha az ember megfelelő családban nevelkedik, akkor megkapja a családtól. (Hámori József) A ma élő humán tudományok művelői nagyrészt a 19. század természettudományos világképében gondolkodnak. Ez közelebb van a "felvilágosult" racionalista világképhez, csak hát ez pont az ellenkezője annak, amit a 20. század fizikája mond... Nagyobb alázatra van szüksége... Ez pedig nem illik a ma már világosan naiv felvilágosodás utáni eufóriához. (Roska Tamás) A vallásban, a teológiában a kegyelmi pillanatok jelentik a plusz érzékenységet, amikor valami talán összeér, valamit meglát, valamit felfog, megtapasztal az ember, ami nem egy részdologra vonatkozik, hanem a valóság gyökereihez viszi közel az embert... A hit nem ismeretszerző módszer, nem arról van szó, hogy szeretnék ismeretet szerezni valamiről, és ezért aktiválom képességemet, a hitet, hanem személyes odafordulás, amelynek mintegy mellékterméke, hozadéka, hogy kinyílik előttem egy új világ. (Sajgó Szabolcs)

Sorozatcím:
Manréza-füzetek
Kiadó:
Éghajlat Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve:
2004
Nyomda:
Szekszárdi Nyomda Kft.
ISBN:
9638653825
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
268
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 21.00cm
Kategória:

Hámori József

1932 -
Hámori József (Fegyvernek, 1932. március 20. - ) Széchenyi-díjas magyar biológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, 2002 és 2008 között alelnöke. Az idegrendszer és az idegelemek közötti kapcsolatok funkciós szerkezetének neves kutatója. Munkássága jelentős az agyi idegek kutatása területén. 1992 és 1994 között a Janus Pannonius Tudományegyetem rektora. 1993–1994-ben a Magyar Rektori Konferencia elnöke. 1998 és 1999 között az első Orbán-kormány első nemzeti kulturális örökség minisztere.

Hámori József  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 600 Ft 1 120 Ft
10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
4 500 Ft 4 050 Ft
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 2004
Antikvár könyv
2 800 Ft 2 240 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...