Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Aku-Aku A Húsvét-sziget titka

Aku-Aku - Heyerdahl, Thor - Régikönyvek
Aku-Aku - Régikönyvek Aku-Aku - Régikönyvek
(1 vélemény)

Senor Kon-Tiki-nek nevezik a Húsvét-sziget lakói a fehérembert, aki áthajózott a Csendes-óceánon és eljött hozzájuk, hogy letáborozzon azon a helyen, ahol egykor Hotu-Matua partraszállott. Thor Heyerdahl már a Kon-Tikin eltöltött kalandos tutajútján is arról ábrándozott, hogy egyszer majd a legendáshírű király és bátor tengerésznépének nyomdokait fogja követni. Nyolc év múlva megvalósítja álmát. Kutatócsoportjával hosszú hónapokat tölt el a kopár vulkanikus szigeten, melynek fátlan lejtőin kőböl faragott óriásfejek merednek az ég felé. 1722 húsvétja óta – amikor az első európaiak ámulva álltak az óriások előtt – igyekszik a tudomány magyarázatot találni arra, hogyan alkották ezeket a szobrokat, hogyan szállították és mily módon állították fel őket. Heyerdahl expedíciója végezte az első rendszeres ásatásokat a Húsvét-szigeteken. A rokonszenves kutató barátságot köt a sziget őslakóival és segítségükkel sok, eddig ismeretlen, tudományos problémát old meg.

Sorozatcím:
Világjárók 20.
Fordítók:
Neményi Ödön
Kiadó:
Gondolat
Kiadás éve:
1960
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kossuth nyomda
Nyomtatott példányszám:
23.000 darab
Kötés típusa:
félvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
373 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.60kg
Kategória:
I. fejezet. A nyomozók elindulnak a világ végére ..
II. fejezet. Mi.várt ránk a Világ Köldökén 18
III. fejezet. Vulkanikus gázokkal telt alagutakban 48
IV. fejezet. A Húsvét-szigeti óriások rejtélye .. 77
V. fejezet. A hosszúrülőek titka .. . 107
VI. fejezet. Babona ellen babona .. . 150
VII. fejezet. Találkozás a barlang néma őreivel........198
VIII. fejezet. A Húsvét-sziget titkos barlangjaiban 226
IX. fejezet. Istenek és ördögök között a Húsvét-sziget al-

X. fejezet. Morongo Uta: romváros a felhők között....326
XI. fejezet. Az én aku-akum azt mondja ... .. 348

Heyerdahl, Thor

1914 - 2002
Thor Heyerdahl (Larvik, Norvégia, 1914. október 6. – Colla Michari, Olaszország, 2002. április 18.) norvég utazó. Eredetileg tengerbiológus, akit érdekelt az antropológia. Kon-Tiki expedíciójával lett híres, melynek során egy tutajjal 8000 kilométert vitorlázott Dél-Amerikából a Tuamotu-szigetekre.

Heyerdahl, Thor  további könyvei

Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • (1963Gondolat Kiadó) 2019.03.26. 13:30

    Még ifjú voltam, mikor Apám olvasta e könyvet, s felolvasott nekem belőle. Kedvelte Heyerdahl-t és én ezt is örököltem tőle, mert igen nagyra tartom ma is a felfedezőt. Sajnálom, hogy Húsvét-szigeteki kutatómunkája során bár messzire jutott, nem tudta megfejteni, mit jelent, hogy a szobrok a saját lábukon „maguktól jártak”. Azóta egy kutatótársa kétheti kísérletezés után erre is rájött. Bár a régi rongo-rongo írást még ma sem tudták megfejteni, a lakosság Indus-völgyi eredetére utalhatnak a két írás közt szembetűnő azonos karakterek. Szóval egy rendkívül izgalmas kutatás-történetet mesél el Heyerdahl e könyvében. Az sem von le az először Magyarországon a Világjárók sorozatban megjelent kötet értékéből, hogy Colin Renfrew A civilizáció előtt című könyvében sikeresen megfosztani látszik mítikus rejtélyeitől az egykori Húsvét-szigeteki civilizációt. Nagyon eredeti olvasmány-élmény. Ajánlom!