Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Alászállás az alvilágba - Psycho analízis

Alászállás az alvilágba - Psycho analízis - Báron György - Régikönyvek
(0 vélemény)

Hitchcock monotematikus alkotó, mind az ötvenkét filmje ugyannaról szól (számomra egyedül a bűn érdekes vizuálisan - vallja), ám eszköztára gazdag, stílusa meghatározhatatlanul összetett és egyedi. Alighanem ezért is vált egész nemzedékek (köztük a tőle igencsak különböző nouvelle vague-osok) tanítómesterévé. A filmtörténetben ismerünk nála jelentősebb stílusteremtő, nyelvújító művészeket, ám ha valaki a filmi hatások mechanizmusát akarja tanulmányozni, ahhoz az ő életműve kimeríthetetlen forrásul szolgál. elvégre a filmnyelv nem más, mint bizonyos hatások elérésebizonyos képekkel, beállításokkal, fényekkel, mozgással. S ehhez a világ összes rendezője közül alighanem Hitchcock értett a legjobban: filmjeit a kezdő rendezők úgy forgathatják, mint a mozgóképi nyelv páratlanul gazdag szótárát.

Kiadó:
Új Mandátum Könyvkiadó
Kiadás éve:
2007
ISBN:
9789639609556
Terjedelem:
112 oldal

Báron György

1951 -
Báron György (Budapest, 1951. április 28. –) magyar szerkesztő, filmesztéta, a magyar filmkritikaírás egyik kiemelkedő alakja. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége kritikusi szakosztályának elnöke, a FIPRESCI (Nemzetközi Filmkritikus Szövetség) hazai képviselője.

Báron György  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...