Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Álomtól a felfedezésig

Álomtól a felfedezésig - Selye János - Régikönyvek
Álomtól a felfedezésig - Régikönyvek Álomtól a felfedezésig - Régikönyvek
(0 vélemény)

Selye Jánost nem kell bemutatni a magyar olvasóközönségnek. Életünk és a stressz című világsikert aratott munkája határainkon belül is "bestsellere" a tudományos könyvpiacnak. Magyar fordítása rövid idő alatt hét kiadást ért meg. Egy másik műve, a magyarul már két kiadásban megjelent IN VIVO is hasonló könyvsikernek ígérkezik. Az Álomtól a felfedezésig című munkája - amely megjelenése évében az esztendő legjelentősebb 50 műve között szerepelt az Amerikai Könyvtárszövetség statisztikájában - most új kiadásban kerül a magyar olvasók kezébe. Tartalmát találóan jelzi a könyv alcíme: Egy tudós vallomásai. Selye János célja, hogy bemutassa az egyetlen tudóst, akit ismerni vél, vagyis önmagát. Könyve ennek ellenére túlnő egy életrajz keretein. A szerző kritikus szemmel néz a laboratóriumi élet színfalai mögé. Habár önelemzést végez, miközben a tudományos kutatás filozófiájáról, pszichológiájáról és logikájáról ír, bemutat néhány jellemtípust tudóstársai közül is. E típusokon és önmagán keresztül beavatja az olvasót a kutatás és az alkotó gondolkodás műhelytitkaiba, a tudományok összességének szépségébe és a kutatómunka, azon belül is különösen saját területe, az orvosi kutatómunka, mélységesen emberi szemléletébe.

Fordítók:
Józsa Péter
Borító tervezők:
Urai Erika
Kiadó:
Akadémiai Kiadó
Kiadás éve:
1980
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Harmadik kiadás
Nyomda:
Kossuth Nyomda
ISBN:
9630522071
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
522 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.50kg
Kategória:
Előszó
Előszó a magyar kiadáshoz
Előszó az angol kiadáshoz
Levél Johnnak
Bevezetés
r. Miért lesz valaki kutató?
2. Ki legyen kutató?
3. Mit kell csinálni?
4. Mikor?
5. Hol dolgozzunk?
6. Hogyan viselkechfink?
7. Hogyan dolgozzunk?
8. Hogyan gondolkozzunk?
9. Hogyan olvassunk?
ro. Hogyan írjunk?
r I. Hogyan beszéljünk?
Utószó
Szójegyzék és rövid definíciók
Irodalom
Név- és tárgymutató

Selye János

1907 - 1982
Selye János (Bécs, 1907. január 26. – Kanada, Montréal, 1982. október 15.) osztrák-magyar származású kanadai belgyógyász, vegyész.

Selye János  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...