Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Amerikai pasztorál

Amerikai pasztorál - Philip Roth - Régikönyvek
(2 vélemény)

„Utazás Amerika sötét szívébe, melynek ritmusa végigkísérte Philip Roth életét, és melynek dobbanásai a mi időnkben is ott visszhangzanak.” Salman Rushdie Hogyan válhatott az amerikai álom egy csapásra rémálommá? Ezzel a kérdéssel kényszerül szembenézni az Amerikai pasztorál főszereplője, a gimnáziumi sztársportolóból sikeres üzletemberré lett Seymour Levov, a Svéd, aki egykori szépségkirálynő felesége oldalán éli mintaszerű, gondtalan életét, mígnem 1968-ban rebellis kamasz gyermekük, Merry felrobbantja a helyi vegyesboltot. A gyilkos merénylet összezúzza a Lvov család idilli látszatvilágát, és a lányát elkeseredetten kereső Svédnek már nincs hová menekülnie a valóság tébolya elől. Philip Roth nagyszabású Amerikai trilógiájának 1997-ben megjelent nyitánya különleges helyet foglal el ebben az egyedülálló írói életműben. A szerző ezen regényében rajzolódik ki talán legélesebben az Egyesült Államok (generációs, kulturális, etnikai és számos más ellentétekkel terhelt) politikai-társadalmi horizontja; a vietnámi háború elleni mozgalmak és a hozzájuk kapcsolódó belföldi terrorcselekmények ugyanúgy felbukkannak benne, mint a véres 1967-es newarki lázongások, vagy a Nixon elnök bukásához vezetett Watergate-botrány. Az Amerikai pasztorál elgondolkodtató, őszinte számvetés egy össznemzeti illúzió elvesztéséről és a radikális eszmék jelentette veszélyekről - napjainkban is aktuális figyelmeztetés a rend és biztonság ábrándja mögött, a (nem csak az amerikai) társadalom mélyén időzített bombaként ketyegő, robbanásra kész feszültségekről. Philip Roth Amerikai pasztorál című könyvével 1997-ben elnyerte a Pulitzer-díjat. A regényből 2016-ban filmes feldolgozás készült, Ewan McGregor, Jennifer Connelly és Dakota Fanning szereplésével.

Kiadó:
Helikon Kiadó
Kiadás éve:
2021
ISBN:
9789634790969
Terjedelem:
557 oldal
Nyelv:
magyar
Kategória:

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2022. 06. 30. 1:14

    Meddig bízzon meg egy szülő a gyermekében?És mi az ,amit még megbocsáthat neki?Az amerikai álom egy postahivatal felrobbantásával szertefoszlik.Seymur egykor a gimis focicsapat sztárja volt,a helyi szépségkirálynőt vette feleségül és az álompárnak hamarosan gyönyörű kislánya született:Meredith.Egy szép napon a lányuk csatlakozik egy radikális csoporthoz,amely a vietnámi háború elleni tiltakozásként a terrorizmustól sem riad vissza.Merredith eltűnik miután a kisvárosi postahivatal elrobban .AZ FBI-a lányt teszi felelőssé.Seymour magánnyomozásba kezd a lánya után....Egy radikálisan átlagos család nem mindennapi története!!

  • (1999Európa Könyvkiadó) 2019. 12. 23. 10:17

    A vietnámi háború éveiben egy rendes házból való fiatal lány robbantásos merényletet követ el a helyi postahivatal épületében. Az amerikai álom szertefoszlását leíró könyv Philip Roth egyik legnagyszerűbb regénye.