Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Angol-magyar kéziszótár

Angol-magyar kéziszótár - Országh László - Régikönyvek
(1 vélemény)

Az angol nyelv, főleg az angol szókészlet változása, állandó gazdagodása napjainkra szükségessé tette ennek az első ízben 1948-ban megjelent angol-magyar kéziszótárnak korszerűsítését és átdolgozását is. A jelen tizedik, újból átdolgozott kiadás megszerkesztésében alapelv volt, hogy a kötet lapszáma lehetőleg ne növekedjék, sem ne módosuljon alapvetően a szótár szerkezete, vagyis az ismeretanyagot közlő azon elrendezési módja, melyet a szerkesztőség az 1957-es harmadik kiadásra kialakított. A minőség és mennyiségi korszerűsítés kívánalmainak eleget teendő a szótár eme új kiadásába jelentős számban kerültek be olyan köznyelvi angol címszavak, szókapcsolatok, frazeológiai adatok, jelentésváltozatok, melyek az utóbbi harminc évben váltak gyakorivá az Atlanti-óceán mindkét oldalán. Növekedett a szótárban a fontosabb új amerikai nyelvi adatok mennyisége is. Bővítettük a vonzatközlés anyagát is. Ahol erre szükség volt, pontosabbá tettünk korábbi kiadásokban előforduló jó egynéhány magyar egyenértékest is. Az újonnan a szótárba felvett jelentős mennyiségű nyelvi anyag számára helyet is kellett teremteni. Ezt úgy hajtotta végre a szerkesztőség, hogy a szótár korábbi kiadásainak anyagából törölt több archaizmust, a századunk harmadik harmadára ritkává vált olyan angol címszavakat, ill. angol jelentésváltozatokat és a közhasználatból kikopott olyan divatszókat, melyeket már az 1960 után megjelent hasonló méretű angol egynyelvű vagy kétnyelvű szótárak sem közölnek.

Kiadó:
Akadémia Kiadó
Kiadás éve:
1983
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Tizenegyedik kiadás
Nyomda:
Akadémiai Kiadó és Nyomda
ISBN:
9630533219
Kötés típusa:
fűzött egészvászon
Terjedelem:
1052
Nyelv:
magyar, angol
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.30cm
Súly:
1.00kg
Kategória:

Országh László

1907 - 1984
Országh László (Szombathely, 1907. október 25. – Budapest, 1984. január 27.) nyelvész, irodalomtörténész (a magyarországi amerikanisztika atyja), szótáríró (angol–magyar és magyar–angol szótárak szerzője), egyetemi tanár.

Országh László  további könyvei

Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 000 Ft 2 400 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 000 Ft 1 600 Ft
10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 810 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1989Akadémiai Kiadó) 2020. 06. 21. 15:40

    Javaslom mindenkinek, aki angolul tanul, hogy ezt a szótárt szerezze be, még akkor is, ha régen íródott, mert jobb, mint az újak.