Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Angol-magyar szótár

Angol-magyar szótár - Országh László, Magay Tamás, Futász Dezső, Kövecses Zoltán - Régikönyvek
(1 vélemény)

A jelen angol-magyar szótár az 1998-ban Magay Tamás átdolgozásában, a Klasszikus Nagyszótárak sorozatban megjelent Országh-Magay: Angol-magyar nagyszótár anyagára épül. Ez biztosíték arra, hogy az új szótár címszóállománya friss, és tartalmazza mindazokat a szavakat, melyekre a szótárhasználónak szüksége lehet. Természetesen a nagyszótár címszóanyagát jelentős mértékben csökkentenünk kellett, de a szótárban így is mintegy 60 ezer címszó és több, mint 100 ezer idiomatikus szókapcsolat, vonzatos kifejezés, példamondat, szólás és közmondás található. E szótár azonban nem egyszerűen a nagyszótár redukált változata, hanem számos új vonással is rendelkezik.

Borító tervezők:
Molnár István, Kecskés Zsolt
Kiadó:
Akadémia Kiadó
Kiadás éve:
1999
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Akadémiai Nyomda Kft.
ISBN:
9630576317
Kötés típusa:
fűzött műbőr
Terjedelem:
1147 oldal
Nyelv:
angol, magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
1.34kg
Kategória:

Országh László

1907 - 1984
Országh László (Szombathely, 1907. október 25. – Budapest, 1984. január 27.) nyelvész, irodalomtörténész (a magyarországi amerikanisztika atyja), szótáríró (angol–magyar és magyar–angol szótárak szerzője), egyetemi tanár.

Országh László  további könyvei

10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 1 080 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (2000Akadémiai Kiadó Rt.) 2019. 06. 14. 0:33

    Országh László nyelvész, irodalomtörténész és szótáríró (ld. Wikipedia: Országh László szócikke) méltán kitűnő munkája és magánvéleményem szerint mind a mai napig a leginkább használható összeállítása a nevével fémjelzett, Akadémiai Kiadó által gondozott angol-magyar és magyar-angol szótárcsoport, melynek első változatait az 1950-es évek folyamán állította össze és tökéletesítette. Számos frissítés és felújításon át, személyes tapasztalatom szerint mind a mai napig a legigényesebb és mind az iskolai, mind az önszorgalomból végzett nyelvtanulásban a gyakorlati és hétköznapi nyelvhasználat során is a leghasznosabb és leghatékonyabbnak bizonyult szótártípusunk. (Szemben több más rendszerváltás utáni próbálkozással szemben.)
    Én ezek a tapasztalatok alapján döntöttem jelen kötet megvásárlása mellett. Melyet az is megerősít, hogy a korábbi dekoratív, szintén keményfedeles szövetbevonattal szemben a műbőr bevonata legalább annyira tartós, mutatós megjelenésű, és kevésbé szennyeződik.