Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

ANGOLPARK Novellák

ANGOLPARK - Vathy Zsuzsa - Régikönyvek
(0 vélemény)

A rejtőzködő írónak tartott Vathy Zsuzsa új kötete meglepetés, hiszen olyan novellák sorakoznak benne, amelyek az életút legfontosabb állomásait idézik fel. Az ötvenes évek fojtogató légkörét, benne a vidéki értelmiségi család megpróbáltatásait, az osztályidegenség bélyegét,a fiatal vegyészmérnök szárnyaló szabadságvágyát, a fővárosi újságíró szívós munkáját a Kádár-korszakban, a házasságot a két éve meghalt Lázár Ervinnel, a gyász és a megnyugvás nehéz útját. Azönmagát sok-sok iróniával láttató, különös, könnyfakasztó és mulatságos élethelyzetekben megmutatkozó Vathy Zsuzsa az élet legfontosabb kérdéseire keresi a választ: miért olyan nehéz hangot találnunk egymással, vajon a végtelen szabadság boldoggá tesz-e, mit jelent, milyenformát ölthet az igazi szeretet, véget ér-e az élet a halállal? Miközben nagy igazságérzettel, önmegvalósító igyekezettel csetlünk-botlunk a világban, miért nem vesszük észre, mit mulasztunk? Miért csak utólag tudatosul bennünk, hogy élni jó, hogy a legnehezebb időkben is boldogok lehetünk? A kötet utolsó ciklusa Lázár Ervin felejthetetlen alakját idézi meg meghatóan és kivételes éleslátással.

Kiadó:
Helikon Kiadó
ISBN:
9789632271873
Terjedelem:
220 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 18.50cm, Magasság: 12.00cm
Kategória:

Vathy Zsuzsa

1940 -
Vathy Zsuzsa (Pápa, 1940. április 15. –) vegyészmérnök, József Attila-díjas író, újságíró, szerkesztő. A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozatának tagja (1996).

Vathy Zsuzsa  további könyvei

Ki látott rétisast? - Vathy Zsuzsa - Régikönyvek
30%
1 000 Ft 700 Ft (30%)
Antikvár könyv
Ki nevet a végén? - Válogatott novellák - Vathy Zsuzsa - Régikönyvek
15%
2 999 Ft 2 549 Ft (15%)
Új könyv
Azélet vásárcsarnoka - Vathy Zsuzsa - Régikönyvek
15%
2 490 Ft 2 117 Ft (15%)
Új könyv
Éjjel a fűben - Vathy Zsuzsa - Régikönyvek
10%
Kiadás éve: 1985
700 Ft 630 Ft (10%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...