Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Arany János kapcsos könyve

Arany János kapcsos könyve - Arany János, Keresztury Dezső - Régikönyvek
Arany János kapcsos könyve - Régikönyvek Arany János kapcsos könyve - Régikönyvek
(0 vélemény)

Részlet a könyvből: Arany János nevezetes Kapcsos könyvéről a versolvasó általában azt tudja, hogy abba írta be a költő a Margitsziget tölgyei alatt szabadon, csendes magányában az "Őszikék" költeményciklusát, 1877 nyarán-kora őszén, amikor végre letehette a Magyar Tudományos Akadémia terhes főtitkári tisztét. Ez az új kiadás is az "Őszikék" születésének századik évfordulójának köszönheti létrejöttét. A Kapcsos könyv első hasonmás kiadása 1962-ben jelent meg az Akadémiai Kiadó gondozásában. Sőtér István gyengéd eleganciával megírt kísérő tanulmánya is főképpen az "Őszikék"-kel foglalkozott akkor; elsőrenden azt hangsúlyozta, hogy "az erő és gyengédség ez öregkori remekléseiben" Arany változatlanul nagy költő, hogy ez utolsó virágkor versei "mintegy újra teremtik az ihletnek azt a gazdag állapotát, mely 1850 és 53 között Arany első nagy lírai termelését létrehozta", és hogy "Arany úttörő költeményei sok tekintetben a Nyugat-korszak város-lírájának előzményeit is képezik". Sáfrán Györgyi a kötetben található versekről foglalta össze a nagyközönség számára a legfontosabb tudnivalókat. Magáról a könyvről azonban alig írtak valamit. Ezt annak idején röviden szóvá is tettem (A szépség haszna, 1973, III. 1.).

Kiadó:
Akadémiai Kiadó
Kiadás éve:
1982
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kner Nyomda
ISBN:
9632075463
Kötés típusa:
műbőr, karton dobozban
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 22.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:

Arany János

1817 - 1882
Arany János (Nagyszalonta, 1817. március 2. – Budapest, 1882. október 22.) magyar költő, a Kisfaludy Társaság igazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia tagja és főtitkára.

Arany János  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...