Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Arany szakácssapka Hatvan szakácsmester háromszáz receptje

Arany szakácssapka - Kovács Mihály, Unger Károly, Gelléri Miklós - Régikönyvek
Arany szakácssapka - Régikönyvek Arany szakácssapka - Régikönyvek
(0 vélemény)

Tisztelt Olvasó! Idén először hazánkban is megrendezték az "Arany szakácssapka" versenyt. Ezzel együtt már öt világrész 19 országában honosodott meg a rendezvény, amelynek célja mindenütt az egészséges étkezési kultúra terjesztése. A versenyt a Magyar Szakácsok és Cukrászok Országos Szövetsége, az Atrium Hyatt Szálloda, a budapesti Ecseri úti vendéglátó-ipari szakközép- és szakmunkásképző iskola, és a Képes Újság 1988 tavaszán hirdette meg. Két közétkeztetésben és két idegenforgalmi vendéglátásban hasznosítható menü beküldését kérték a rendezők. A közétkeztetési kategóriában három fogáshoz 26 forintért lehetett nyersanyagokat felhasználni, az idegenforgalmiban négy fogáshoz 120 forintért. Csak olyan szakácsok jelentkezését fogadták el, akik legalább tízéves szakmai gyakorlattal rendelkeznek. Ez a verseny beilleszkedik az egészségmegőrzés társadalmi programjába, amit a kormány a közelmúltban fogadott el. A programban szerepel az egészséges táplálkozás igénye is hazánkban ugyanis a főzési hagyományok, étkezési szokások sajnos nem kedveznek a korszerű táplálkozásnak. Az "Arany szakácssapka" verseny ezeket a szokásokat kívánja lassan, de módszeresen kedvező irányban megváltoztatni. A rendezők tekintetbe veszik azt is, hogy az emberek étrendjét befolyásolják anyagi lehetőségeik és az élelmiszerek kínálata is.

Sorozatcím:
Képes Újság Kiskönyvtára
Kiadó:
Hírlapkiadó
Kiadás éve:
1988
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Szikra Lapnyomda
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
172
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 22.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Beköszöntő 4-5
Hatvan szakács háromszáz receptje 6-125
Szakácsszótár 126 — 128
Ételkereső 129 — 131
Éljünk egészségesen 132 —135
Ajánlások a helyes táplálkozáshoz 136 —138
Ételkészítés a szabadban 139 —140
Amit a nyársonsütésről tudni kell 141
Régi receptek az Őrségből 142
A nagybecsű túró 143
Sajtos sorok 144-152
Tejben, vajban 154-155
Borok és pezsgők csoportosítása 156-157
Milyen ételhez milyen bort igyunk 166 — 172

Kovács Mihály

Kovács Mihály  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...