Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Az albérlők és az ágybérlők szociális és gazdasági viszonyai Budapesten

Az albérlők és az ágybérlők szociális és gazdasági viszonyai Budapesten - Laky Dezső - Régikönyvek
Az albérlők és az ágybérlők szociális és gazdasági viszonyai Budapesten - Régikönyvek Az albérlők és az ágybérlők szociális és gazdasági viszonyai Budapesten - Régikönyvek
(0 vélemény)

Laky Dezső. Az albérlők és az ágybérlők szociális és gazdasági viszonyai Budapesten. Budapest, 1929. Budapest Székesfőváros házinyomdája. VII + [1] + 290 + [2] p. A szociográfiai munka a Budapest területén 1880 óta adatolt albérleti és ágybérleti világ kérdéseinek jár utána. Bár a jelenség már régóta ismert a fellendülését élő Budapesten, a munka mégis új megközelítésnek számít, hiszen a kötet első ízben nem az albérlet/ágybérlet könnyedén felderíthető tárgyi viszonyaira, hanem – valódi szociológiai mélyfúrásként – a bérlők szociális és gazdasági viszonyaira fókuszál. Laky Dezső műegyetemi tanár műve részletesen ismerteti az albérleti és ágybérleti viszonyok vizsgálatának módszertanát, annak tudománytörténetét, majd rátér az 1927-ben felvett budapesti adatok ismertetésére. Az albérlők és ágybérlők iskolázottsági, vallási, foglalkozási, családi állapotát és a lakhatás körülményeit vizsgálva számos, akár morális és egészségügyi pánikra is okot adható következtetésre jut, ám a munka mindvégig érvelő hangnemben marad. (Statisztikai közlemények.) Aranyozott gerincű, korabeli félvászon kötésben.

Sorozatcím:
Statisztikai közlemények
Kiadás éve:
1929
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Budapest székesfőváros házinyomdája
Kötés típusa:
félvászon
Terjedelem:
290
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.50cm
Kategória:

Laky Dezső

1887 - 1962
Alistáli Laky Dezső (Csurgó, 1887. február 1. – Budapest, 1962. június 30.) statisztikus, közgazdász, gazdaságpolitikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Jelentős munkásságot fejtett ki a társadalom- és a gazdaságstatisztika terén, nevéhez fűződik az üzemgazdasági és háztartási statisztikai adatfelvételek magyarországi bevezetése. 1921 és 1948 között több hazai felsőoktatási intézményben volt a statisztika tanszékvezető egyetemi tanára. 1940–1941-ben Magyarország közellátásért felelős tárca nélküli miniszteri posztját töltötte be.

Laky Dezső  további könyvei

Népesedéspolitika - Laky Dezső - Régikönyvek
60%
2 000 Ft 800 Ft (60%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...