Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Az áldozat

Az áldozat - Bihari Klára - Régikönyvek
Az áldozat - Régikönyvek Az áldozat - Régikönyvek
(0 vélemény)

Különös nő Bihari Klára új regényének fő alakja. Különös valóban? Talán csak egyszerűen - jó. De nem a szó köznapi értelmében az. Részvéte mögött erő feszül, tetteit a lelkében, latolgató ítéleteiben kiformálódott felelősségérzet vezérli. Ágnes a pokol mélyéről érkezett el szokatlan légkörű, drámává érlelődő házasságáig. Az indulatok, érzések bonyolult szövevénye harmadmagával szorítja egy áttörhetetlennek tetsző körbe. Neki kell a szabadulásra megoldást találnia. És talál is, mert - mint élete során mindig - ezúttal is a nehezebb részt választja. Ezt az életet, mint valamennyiünkét, a legutóbbi három évtized, a történelmi események izgatott és tragikus sodrása alakította és mutatta fel a mának. Ez a kevés iskolát járt asszony nemcsak hazája, népe sorsát vállalta, de ennél jóval többet is - a fasizmus iszonyata ellen támadt harag, a belső igazságérzet parancsára. És vállalnia kell azt is, hogy a kárpótlásnak és biztos révnek tekintett szerelem és házasság is válsággá, döntésre és áldozatra szorító próbatétellé válik a számára. A regény hősnője a közfelfogás szerint az úgynevezett "egyszerű" emberek közül való. Ez az egyszerűség árnyalt és gazdag belső világának és emberségének összegezése. Az áldozat dús cselekményű és erős sodrású regény, amely egy asszony sorsán keresztül vet fel mindannyiunkban élő morális kérdéseket.

Borító tervezők:
Sziráki Endre
Kiadó:
Kossuth Könyvkiadó
Kiadás éve:
1968
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Zrínyi Nyomda
Kötés típusa:
nyl-kötés kiadói borítóban
Terjedelem:
436 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.50kg
Kategória:

Bihari Klára

1917 - 1997
Bihari Klára (Nagyszalonta, 1917. december 8. – Budapest, 1997. június 6.) József Attila-díjas (1958) író, költő. Férje, Barát Endre (1907-1976) író volt.

Bihari Klára  további könyvei

akár 60%
Hűségpont:
 
50%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1986
Antikvár könyv
1 100 Ft 550 Ft
60%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1978
Antikvár könyv
1 100 Ft 440 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...