Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Az aranykígyó

Az aranykígyó - Lissák György - Régikönyvek
Az aranykígyó - Régikönyvek Az aranykígyó - Régikönyvek Az aranykígyó - Régikönyvek
(0 vélemény)

"Marc Antonio Ferrari minden idegszálával az olvasó bíborost figyeli. Közben ruhája rejtekéből előhúzza tőrét. lassan, óvatosan, nehogy a kelme zizzenése elárulja. A bíboros saját kézírásának olvasását is bevégezve, már a neve aláírásához készül, amikor Ferrari rárohan és nyakonszújra. - Mit csinálsz? - kiáltja titkára felé fordulva. Ferrari ismét a torkába döfi törét, s még érzi, hogy reszkető kezével megint csak az izmokat sértette fegyvere, amikor lesújt rá a felugró bíboros iszonyatos ökle. Törött állkapoccsal, élettelenül zuhant az asztal lábához. - Mi az, mi az? - kiáljta a bíboros, s kitépi titkára markából a gyilkot. De mint megkésett égzengés, kivágódik a vasajtó, s az előszobában rejtőző Pallavicini rohan be tisztjeivel. Sforza példát mutat az emberinek: kardjával arcán és nyakán vágja meg. A bíborosból már patakzik a vér. Tántorogva hátrál, s ezt kiáltja: - Mi rosszat tettem? Még látja a szakállas olasz és spanyol tiszteket, akik Sforza mögül kivont karddal rohannak feléje. Látja dühtől habzó szájukat, feneketlen gyűlöletben villogó szemüket. Hallja a vérittas rivalgást is. Egyre erősebben, tombolóbban, mintha az egész világ felbolydulna ellene... Vörös karikák gyűrűznek, örvénylenek előtte, körülötte, folyvást gyorsulva és homályosodva a vaksötétségig." Lissák György Fráter Györgyről szóló történelmi regényének e drámai jelenetét a könyv egyik sorsdöntő fejezetéből "vágtuk" ki; jól érzékelhető belőle a könyv izgalmas, drámai szerkesztésmódja, és eseményekben gazdag tartalma. A kötet végigkíséri a XVI. században élt híres államférfi egész életét, s ezen keresztül képet ad a korabeli Magyarország, a korabeli Európa történetéről. Kortársai is ismert történeti személyek: Corvin János, Zsigmond lengyel király és felesége, Jadwiga Borbála, Szapolyai János és felesége, Izabella, Georgus Faustus, Paracelsus, Szulimán török császár, Fiametta Martinuzzi, Lodovico Gritti - és még e felsorolásban is csak a legfontosabbak némelyikét említettük, mindezek megelevenednek e fordulatos, de történelmileg hiteles regény lapjain.

Illusztrátorok:
Kondor Lajos
Borító tervezők:
Kondor Lajos
Kiadó:
Gondolat Könyvkiadó
Kiadás éve:
1970
Kiadás helye:
Budapest
Kötés típusa:
egészvászon, kiadói borítóban
Terjedelem:
550 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.60kg
Kategória:
ÖRÖKKÉ ÉL, AKI_A NÉP AJKÁN ÉL
ERDÉLYBEN JEGYEZTÉK FEL...
FRÁTER GYÖRGY HITVALLÁSA
FERDINÁND KIRÁLY ÜZENETE
A B1BOROS LAKOMÁJA
KÜLÖNÖS ÉJSZAKA VOLT
1[55 t. DECEMBER t7-ÉN TÖRTÉNT

DA CAPO AL FINE....
KAMICSAC VÁRÁBAN
ISTEN SZOLGAI
BÖLÉNYEK
VAJDA-HUNYAD VÁRA
CORVIN JÁNOS ZÁSZLÓTARTÓJA
SZENT MÁRK KÖZTÁRSASÁGA
GR ÓHAJA

MINDIG LESZNEK ÜSTÖKÖSÖK
A KARBUNKULUS SZEM() ASSZONY
FÖLESKÜDVE A SZAPOLYAIAKNAK...
AZ ILLÚZIÓK IS HALANDóK
A MARTINUSEVICH-ÁTOK


A FÉNYHORDOZÓ

Lissák György

1941 - 2009
Lissák György (Budapest, 1941. május 26. – Budapest, 2009. június 10.) Munkácsy Mihály-díjas magyar iparművész, ipari formatervező, művészettörténész.

Lissák György  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
4 000 Ft 2 400 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 700 Ft 1 620 Ft
40%
Hűségpont:
 
akár 50%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...