Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Az elhallgatás

Az elhallgatás - Fenákel Judit - Régikönyvek
(1 vélemény)

Szuggesztív, meggyőző írás Fenákel Judit új regénye: Az elhallgatás: s egyben izgalmas, olvasmányos, érdekfeszítő. "A félreértések és magyarázkodások gyakran egész életünket kitöltik - mondja új könyvéről az író. - Hallgassuk végig két ember párbeszédét, rövid idő alatt számtalanszor képesek félreérteni egymás szavait, és kényszerülnek magyarázni önmagukat. Ráadásul az élet nem két személy dialógusa, s minél több szereplő avatkozik a történetbe, annál több alkalom kínálkozik a félreértésre is. Az új félreértés újabb magyarázkodási kényszert vált ki: az említett konfliktus állandóan ismétlődik. Az ember természetesen erre a kihívásra is többféleképpen válaszolhat. Ennek a regénynek hőse a neurózisba menekül. Története - a részletek mozaikszerű s a képzettársítás szeszélyének engedelmeskedő leírásával - egy neurózis magyarázata. Olyan neurózisé, melyet nem szervi elváltozások, de elme károsodása, hanem a gyarapodó élettapasztalatok idéztek elő." A téma "kitalálja" a hozzávaló regénytechnikát. Míg más regényben a történet hitelesítését a fiktív dokumentumforma szolgált, megint másikban az alkattól idegen hőssel való azonosulást a monológ, itt a bonyolultabb társadalmi és lelki folyamatok ábrázolásában az asszociáció szabadsága segítette az írót.

Borító tervezők:
Kakasy Éva
Kiadó:
Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1982
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Szegedi Nyomda
ISBN:
9631520145
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
341 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 18.00cm
Kategória:

Fenákel Judit

1936 -
Fenákel Judit (Budapest, 1936. június 25. –) magyar író, újságíró. Számos hangjáték, tárca, újságcikk szerzője.

Fenákel Judit  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 2004
Antikvár könyv
1 000 Ft 700 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 420 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (201621. Század Kiadó) 2020. 10. 22. 20:41

    Kicsit nehezen vágtam bele a könyvbe, tekintve, hogy a könyv témája a nyomasztó hétköznapokat átszövő tehetetlenség, az ember óhatatlanul a hatása alá kerül egy ilyen könyvnek, és kellemetlen érzéseket vált ki. De a keserű témáért a szerző fantasztikus nyelvezete és történetrendezése kárpótolt. A mű csak kis mértékben lineáris, rengeteg benne az emlékezés, az érzelmek felbuggyanása, gyakran azt sem tudjuk, mi mikor történik, de ennek nincs is jelentősége, csak az esemény hatásának. A könyv végére a főhősnő úgy veszíti el önmagát, hogy miközben akár meg is érkezhetne egy békés életbe, már nem is akarja, mert már nem tartozhatna őhozzá. A téma nem vidám, de a könyv nagyon jó, mert nagyon érdekes és elgondolkodtató, mint irodalmi mű kiváló.