Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Az emberiség ellenségei

Az emberiség ellenségei - Mika Waltari - Régikönyvek
Az emberiség ellenségei - Régikönyvek Az emberiség ellenségei - Régikönyvek
(1 vélemény)

A római Minutus Manilianus naiv-ironikus közvetítésével most Claudius és Nero korába kalauzolja az olvasót, hogy az utóvirágzását élő, hanyatlásnak indult római birodalom mindennapi életét mutassa be a mai szemmel látó és láttató művész történelmi hűségével és a tőle megszokott lebilincselő mesélőkészséggel. Főhőse ismét gyarló ember, a kor jellemző hibáival, de az örök igyekezete, amely minden korban, minden társadalomban a jobb, a szebb keresésére sarkall. Nero, a világtörténelemből megismert zsarnok, akinek a nevéhez Róma égése és az első keresztényüldözések fűződnek, merőben új, eredeti megvilágításban áll előttünk. Hiú és szeszélyes művész, maga előtt tetszelgő "emberbarát" ez a császár, aki magatehetetlenül kapálózik a minden porcikájában romlott augustusi birodalom elkerülhetetlen végzete ellen. Valóban elbukott-e Nero? Igaz-e, hogy öngyilkos lett? Hogyan váltak mártírokká a lenézett keresztények? Hogyan hordozta magában az új vallás kezdettől fogva a későbbi szakadások csíráját? Hihet-e egyáltalán fenntartások nélkül a racionálisan gondolkodó ember? Az író szenvedélyesen keresi a kielégítő választ ezekre a kérdésekre.

Sorozatcím:
Századok, emberek
Fordítók:
Schütz István
Borító tervezők:
Görög Júlia
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1984
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Második kiadás
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9630732092
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
976 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.80kg
Kategória:
I. rész: A római Minutus
Első könyv: Antiokheia 9
Második könyv: Róma 55
Harmadik könyv: Britannia 179
Negyedik könyv: Claudia 234
Ötödik könyv: Korinthosz 296
Hatodik könyv: Sabina 374
Hetedik könyv: Agrippina 438
II. rész: Fiam, Iulius
Nyolcadik könyv: Poppaea 523
Kilencedik könyv: Tigellinus 599
Tizedik könyv: A hitvallók 672
Tizenegyedik könyv: Antonia 728
izenkettedik könyv: A fe!jelentő 786
Tizenharmadik könyv: Nero 844
izennegyedik könyv: Vespasianns 919
Zárszó 971
Jegyzetszótár 975

Mika Waltari

1908 - 1979
Mika Toimi Waltari (Helsinki, 1908. szeptember 19. – Helsinki, 1979. augusztus 26.) finn író. A rendkívül termékeny és sokoldalú finn író elsősorban történelmi regényeiről híres, egyik legismertebb műve az ókori Egyiptomban játszódó Szinuhe (Sinuhe, egyptiläinen, 1945). Magyar vonatkozás, hogy jelentős összeggel támogatta a fóti gyermekvárost.

Mika Waltari  további könyvei

10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 720 Ft
akár 20%
Hűségpont:
 
akár 10%
Hűségpont:
 
akár 10%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2016.06.03. 9:40

    Több csodálatos könyvét olvastam már Mika Waltari-nak és ebben a könyvben sem kellett csalódnom. Ez a könyv Az ország titkának folytatása, mely szintén nagyon tetszett. Az emberiség ellenségei korhű képet fest Néró koráról. Az olvasó igazán ott érezheti magát az ókori Rómában. (Olykor érzelmeket erősen felkavaró olvasmány tud lenni.) Terjedelmes oldalszámú, de érdemes belekezdeni. Én nem tudtam letenni. Szeretettel ajánlom Mindenkinek!