Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Az emlékek őre

Az emlékek őre - Lois Lowry - Régikönyvek
(4 vélemény)

A 12éves Jonas olyan világban él, melyben nincs igazságtalanság, éhezés, erőszak, nincsenek kábítószerek, a családok életében is teljes a harmónia. Ezt a tökéletesnek tűnő társadalmat a bölcsek tanácsa vezeti. Ők azok is, akik a tizenkettedik életévüket betöltött fiúk és lányok egész életre szóló pályáját kijelölik, egy évente megrendezett ceremónián. Történetünk hősét valami egészen egyedi feladatra tartják alkalmasnak. Miközben egy különös öregember felkészíti őt hivatása betöltésére, Jonas előtt feltárul, milyen titkok lapulnak az őt körülvevő világ békéje mögött. A fiú vakmerő tettre szánja el magát. Az ifjúsági regény sajátos hangulata, cselekményének feszültsége a gyermek és felnőtt olvasót egyaránt fogva tartja. Az emlékek őre kivételes lehetőséget kínál a továbbgondolásra, arra, hogy szülők és gyerekek, tanárok és tanítványok elbeszélgessenek az élet nagy kérdéseiről.

Fordítók:
Tóth Tamás Boldizsár
Borító tervezők:
Beleznai Kornél
Kiadó:
Animus Kiadó
Kiadás éve:
2020
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda Zrt.
ISBN:
9789633247501
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
239 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 21.00cm
Kategória:

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

 • (2001Animus Kiadó) 2022. 05. 09. 11:44

  AZ IFJÚ JONAS EGY TÖKÉLETES JÖVŐBEN ÉL.EZ A VILÁG MÁSOKNAK CSAK ÁLOM,ITT BÉKE,CSEND,NYUGALOM URALKODIK.NINCSENEK FERTŐZÉSEK,HÁBORÚK,GYILKOSSÁGOK..MIKOR A VÉNEK TANÁCSA GYŰLÉSRE INVITÁLJA A FIATAL FIÚT ÉS JONAS MENTORÁTÓL MEGTUDJA MIK A TEENDŐI A JÖVŐBEN,HA ITT AKAR MARADNI,MI A CSÖND ÉS A NYUGALOM ÁRA,JONES MINDENT FELRÚG,AZ ÖSSZES SZABÁLYT MEGSZEGI ÉS A SAJÁT SZAKÁLLÁRA KEZD ÉLNI ÉS GONDOLKODNI,CSAK CSINÁLJA AMIT JÓNAK LÁT...VAJON MEDDIG TEHETI EZT MEG?ÉRDEKES KÖNYV A KÉPZELETBELI VILÁG KEDVELŐINEK!!

 • (2001Animus Kiadó) 2022. 04. 23. 11:48

  Visz magával a történet. Van, ahol rád és a fantáziádra bízza a szerző a részletek elképzelését. Elgondolkodtató történet, nagyon jó könyv!

 • (2001Animus Kiadó) 2021. 07. 16. 20:11

  Nagyon tetszett a könyv csak ajánlani tudom. :)

 • 2021. 02. 02. 12:52

  Nagy kedvenc lett, és bár gyerek könyvként van számon tartva, felnőtteknek is, akár még talán jobban is ajánlanám.