Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Az este hangjai Modern olasz kisregények

Az este hangjai - Dino Buzzati, Alberto Moravia, Pavese, Cesare, Vittorini, Elio, Ginzburg, Natalia, Italo Calvino - Régikönyvek
Az este hangjai - Régikönyvek Az este hangjai - Régikönyvek
(0 vélemény)

Kötetünk a modern olasz próza világhírű mestereinek hat kis remekét ismerteti meg az olvasóval. Moravia kis regénye egy kamasz lelki válságának pontos lélekrajzzal megírt drámai története: szembekerül szüleivel, az egész világgal, s kapcsolattalansága gyötrő tudata már-már halálba kergeti, mígnem egy asszony anyás, meleg érzékisége kivezeti lidérces magányából. Egy kamaszszerelemről szól Pavese műve is, ő is a férfivá érés felszín alatti drámákkal terhes folyamatát rajzolja meg, és egy házasság csendes válságait, súlyos lelki-erkölcsi buktatóit, de a gyötrelmesen szép megváltás, a tartalmas élet ígéretét is felvillantja. Egy szerelem történetét beszéli el Natalia Ginzburg is, egy boldogságra sóvárgó lány s egy gyenge cselekvésre képtelen férfi kudarcra ítélt szerelmét Buzzati elbeszélése egy éjszakai pánik feszült levegőjű krónikája. a Scala ünnepi bemutatóján hirtelen híre megy: egy titkos szervezet aznap éjjel felkelést robbant ki, s a felékszerezett hölgyek, tekintélyes urak tehetetlen riadalommal várják, hogy beteljesüljön rajtuk a végzet. Vittiorini egy öreg munkás halálát jeleníti meg balladás lüktetésű, sejtelmes költőiségű remekében. A kötetet Calvino műve zárja: hőse a modern ipari város füst-gáz-köd-por kupolájának kísérteties félhomályában a tisztaság és szépség megváltó képeit keresi, de egyre jobban elhalványul benne a "jól berendezett, termelékeny, gyönyörű világ látomása." A hat kisregény a modern ember nagy kérdéseire keresi a választ.

Sorozatcím:
A világirodalom remekei
Fordítók:
Zsámboki Zoltán, Telegdi Polgár István, Dávid Gábor, Ecker Ildikó
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1972
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
Kötés típusa:
fűzött egészvászon
Terjedelem:
405 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.50kg
Kategória:
DINO BUZZATI
Riadalom a Scalában (Dávid Gábor) 5
ALBERTO MORAVIA
Az elégedetlenség (Zsámboki Zoltán) 41
CESARE PAVESE
Tengerpart (Ecker Ildikó) 135
ELIO VITTORINI
A Simplon rákacsint a Fréjusre (Zsámboki Zoltán) 189
NATALIA GINZBURG
Az este hangjai (Telegdi Polgár István) 259
ITALO CA.LVINO
A smog-felhő (Telegdi Polgár István) 351
A KÖTET iltóI 399

Dino Buzzati

Dino Buzzati  további könyvei

Hűségpont:
 
akár 20%
Hűségpont:
 
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1971
Antikvár könyv
1 100 Ft
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...